Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 16 απάτες σε όλη τη χώρα

Μετά από δυο ολόκληρα χρόνια ερευνών, η Ασφάλεια Σερρών εξάρθρωσε ένα πολυμελές κύκλωμα απατεώνων που διέπραξαν 16 απάτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2022 παριστάνοντας τους λογιστές ή τους υποψήφιους αγοραστές και αποκόμισαν συνολικά 305.789 ευρώ.

Τα μέλη του τηλεφωνούσαν σε εταιρείες, επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα και κατάφερναν με διάφορα προσχήματα να αποσπάσουν τους απόρρητους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών τους, από τους οποίους μετέφεραν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς τουλάχιστον 15 ατόμων που είχαν «στρατολογήσει» έναντι αμοιβής.

Οι 16 απάτες που εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, είχαν γίνει από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2022, επτά από αυτές στην Αττική, τρεις στην Θεσσαλονίκη και από μία σε Γρεβενά, Έβρο, Εύβοια, Κεφαλονιά, Φλώρινα και Χανιά. Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι μεταξύ των μελών του κυκλώματος ήταν εννέα Έλληνες, οκτώ άνδρες ηλικίας 29 ως 53 χρόνων και μία 42χρονη, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους και την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη με υπολογιστή, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, περιλαμβάνονται και 15 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών ηλικίας 22 ως 61 χρόνων που κατηγορούνται για απλή συνέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου