Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Hennessey Venom F5 Roadster

 Το 2022 η Hennessey παρουσίασε την ανοικτή έκδοση του hypercar μοντέλου της Venom F5, το οποίο δικαίως φέρει τον τίτλο του «ταχύτερου και ισχυρότερου cabrio» στον κόσμο, με την παραγωγή του να είναι εξαιρετικά περιορισμένη, καθώς θα κατασκευαστούν μόλις 30.Ένα από αυτά, θα το οδηγεί πλέον ο μυθικός Michael Jordan, o αθλητής που έκανε παγκόσμια γνωστό το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ, το NBA, σε όλον τον κόσμο.

Μάλιστα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Hennessey Performance, John Hennessey βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού golf club του «MJ» στη Φλόριντα των ΗΠΑ για να παραδώσει το Venom F5 Roadster στον διάσημο ιδιοκτήτη του.

Είναι εντυπωσιακό πάντως το πώς από την πλειάδα των επιλογών που είχε στη διάθεσή του ο Jordan, επέλεξε την ανοιχτή και σούπερ σπάνια έκδοση του Venom F5 για να προσθέσει στη συλλογή του. Να θυμίσουμε πως ο κινητήρας του μοντέλου είναι ένας θηριώδης twin-turbo V8 με χωρητικότητα 6,6 λίτρων που αποδίδει 1.843 ίππους και 1.617 Nm ροπής.

Αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις του, με την Hennessey να ισχυρίζεται ότι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 483 χλμ./ώρα, ενώ η τιμή του ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπερνά τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου