Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Το κινεζικό αντίπαλο δέος των Wrangler και Defender

Η ιταλική εταιρεία DR Automobiles εξειδικεύεται εδώ και αρκετό καιρό στην εισαγωγή διαφόρων μοντέλων από την Κίνα, τα οποία μετονομάζει και διαθέτει μέσω ιδιόκτητου δικτύου στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία.

Για το νέο της μοντέλο, η DR Automobiles δημιούργησε τη δική της μάρκα, την Ickx, με πρώτο δείγμα το Κ2 και όπως βλέπουμε, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Jeep Wrangler.

Όμως το K2 βασίζεται σε ένα άλλο κινέζικο μοντέλο που «κοπιάρει» το Wrangler, το BAIC BJ40. Οι μικρές διαφορές στην εμφάνισή του, κάνουν το K2 λίγο πιο «ευρωπαϊκό»- αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Στην Ευρώπη, το Ickx K2 θα είναι διαθέσιμο μόνο στην πεντάθυρη έκδοση.

Με μήκος 4.645 χιλ., πλάτος 1.925 και ύψος 1.871 χιλιοστά, το Κ2 παραπέμπει απευθείας στο μοντέλο που αντιγράφει. Μάλιστα, σαν να μην φτάνει η οπτική παραπομπή, το Κ2 διαθέτει και ίδια τμηματικά αφαιρούμενη οροφή. Η απόσταση από το έδαφος του Ickx K2 με τους τροχούς των 20 ιντσών, είναι 220 χιλιοστά.

Ο κινητήρας του είναι δίλιτρος τετρακύλινδρος diesel που αποδίδει 162 ίππους και 380 Nm ροπής, ο οποίος προέρχεται από τη Saab. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου που εφοδιάζεται με αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων, είναι περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα. Με τον άκαμπτο άξονα πίσω που όμως δεν συνδυάζεται με φύλλα σούστας αλλά έχει όπως και εμπρός ελικοειδή ελατήρια, προκύπτει πως οι ικανότητες για την εκτός δρόμου κίνηση του Κ2, θα είναι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Την ίδια διάθεση προκαλούν και οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω, που θεωρητικά διευκολύνουν την προσέγγιση δύσκολων σημείων και τα σκαρφαλώματα εμποδίων. Σημαντικά στοιχεία στον εξοπλισμό του Ickx K2 είναι τόσο οι κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και τα ελεγχόμενα διαφορικά εμπρός και πίσω.

Αξιόλογος είναι και ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου, ο οποίος περιλαμβάνει εκτός από τον φωτισμό LED, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες στάθμευσης, δερμάτινες επενδύσεις στην καμπίνα, ηλεκτρική ρύθμιση στα καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων με Android Auto και Apple Carplay, καθώς και διζωνικό κλιματισμό.

Η τιμή που ανακοινώνει η εταιρεία για την ιταλική αγορά ξεκινά από τις 54.400 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου