Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Ξενοδοχείο «big brother» στη Χαλκιδική: Η κρυφή κάμερα ήταν απέναντι από το κρεβάτι μας, λέει 34χρονη

 Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για το τουριστικό κατάλυμα της Χαλκιδικής με τις «κρυφές» κάμερες που φέρεται να τοποθέτησε ο 34χρονος ιδιοκτήτης στα δωμάτια, καταγράφοντας παράνομα τις προσωπικές στιγμές παραθεριστών. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ο 34χρονος είχε καταγράψει 27 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες, εκ των οποίων τα 13 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί. Μέχρι στιγμής, δεν προέκυψε ότι το υλικό αυτό έχει διακινηθεί παράνομα στο διαδίκτυο, ωστόσο υπάρχει φόβος τα θύματα να αυξηθούν.

Μια 34χρονη γυναίκα που τον περασμένο Ιούλιο έμεινε με δύο φίλες της σε δωμάτιο του τουριστικού καταλύματος και διαπίστωσε, μετά το «σάλο» που δημιουργήθηκε, ότι υπήρχε κρυφή κάμερα απέναντι ακριβώς από το κρεβάτι, περιγράφει το σοκ υπέστη όταν ανακάλυψε ότι εκείνες και οι φίλες της έπεσαν θύματα του 34χρονου.
«Πήγαμε με δύο φίλες μου διακοπές στη Χαλκιδική και επιλέξαμε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο κατάλυμα για τη διαμονή μας. Ο άνθρωπος ήταν γνωστός στην περιοχή καθώς διατηρούσε και ένα κατάστημα εστίασης. Μας φάνηκε ευγενικός και πάντα ήταν πρόθυμος να μας εξυπηρετήσει» αναφέρει η 34χρονη, προσθέτοντας πως δε θα μπορούσε να φανταστεί πως στο δωμάτιο που έμεναν υπήρχε κρυφή κάμερα που κατέγραφε τις προσωπικές τους στιγμές.



«Περίπου δύο μήνες μετά τη διαμονή μας στο δωμάτιο του τουριστικού καταλύματος, μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι εντοπίστηκαν κρυφές κάμερες στο συγκεκριμένο κατάλυμα. Έπαθα σοκ και αμέσως άνοιξα το κινητό μου για να δω τις φωτογραφίες που είχα τραβήξει από το δωμάτιο. Τότε διαπίστωσα την ύπαρξη κάμερας και, μάλιστα, ήταν ακριβώς απέναντι απο το κρεβάτι. Είδα ένα βύσμα και πάνω μία κάμερα. Είχε τα πάντα απο παροχές για φορτίσεις και επάνω και κάμερα», τονίζει η γυναίκα η οποία προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές.

«Ήμασταν τρεις γυναίκες μέσα στο δωμάτιο, αλλάζαμε ρούχα και αυτό που συνέβη είναι φριχτό. Θέλουμε να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος για αυτό που τόλμησε να κάνει, για αυτό καταθέσαμε μήνυση και ζητάμε την ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη. Ευτυχώς δεν ήμουν με κάποιον σύντροφο στο δωμάτιο, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο» επισημαίνει η γυναίκα.



Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και σε βάρος του ιδιοκτήτη έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.

Σε επιτόπια έρευνα στους χώρους του τουριστικού καταλύματος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έξι «κρυφές» κάμερες που προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων, οκτώ κάρτες μνήμης, ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εξωτερικών χώρων, μία μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή τάμπλετ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου