Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Πολωνία: Το «στρατιωτικό αντικείμενο» που βρέθηκε σε δάσος συνδέεται με αντιαεροπορικές δοκιμές

Ένα στρατιωτικό αντικείμενο, που βρέθηκε σε πολωνικό δάσος, προέρχεται από τη δοκιμή συστημάτων της πολωνικής αντιαεροπορικής άμυνας, μετέδωσε σήμερα ο ιδιωτικός ραδιοσταθμός RMF FM, απορρίπτοντας τις ανησυχίες ότι μπορεί να εκτοξεύθηκε από το εξωτερικό.

Ο RMF, ο οποίος δεν κατονόμασε τις πηγές του, μετέδωσε πως οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ακόμη τι ήταν το αντικείμενο. Νωρίτερα είχε μεταδώσει, χωρίς να επικαλεσθεί πηγές, πως το αντικείμενο μπορεί να είναι μέρος ενός πυραύλου αέρος-επιφανείας και πιθανότατα ανήκε στις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η περιοχή στην οποία βρέθηκε αυτή την εβδομάδα το αντικείμενο -γύρω από το χωριό Ζάμος, κοντά στη βόρεια πόλη Μπίντγκοστς- απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Τα πολωνικά υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης έκαναν λόγο για ένα «στρατιωτικό αντικείμενο» χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

«Δεν βρέθηκαν ίχνη εκρήξεων ούτε εκρηκτικών στον τόπο των επιχειρήσεων», ανέφερε σε δήλωσή του το γραφείο του Περιφερειακού Εισαγγελέα του Γκντανσκ. «Ερευνώνται διάφορες υποθέσεις», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου