Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Μέγας Αρχιμανδρίτης: Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει η οικογένειά του


Την δικαστική οδό, μετά και την οριστική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της παύσης από τα καθήκοντα του Μεγάλου Αρχιμανδρίτη, ιερέως Αγαθάγγελου Σίσκου, απειλεί πως θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η οικογένεια του από την Καστοριά. Όπως έγινε γνωστό μέσα από τα τουρκικά μέσα ο ιερέας καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης γνωστής αντικερί της Πόλης να αφαιρεί συλλεκτικό ρολόι τσέπης του 18ου αιώνα το οποίο είχε κατασκευαστεί για λογαριασμό των Ανακτόρων με την αξία του να φτάνει τις 500.000 τουρκικές λίρες, περίπου 24.000 ευρώ. Ο ιερέας συνελήφθη για την πράξη του και λίγες ώρες αργότερα, με παρέμβαση Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αφέθηκε ελεύθερος.

Για την υπόθεση γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά με αποτέλεσμα ο αδελφός του ιερέα να πάρει θέση αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Στην τελευταία του ανάρτηση πριν από λίγες ώρες αναφέρει μάλιστα πως είναι έτοιμος να κινηθεί νομικά:

«Λυπάμαι ... ειλικρινά και ιδιαίτερα πρώτα για την μικρή κοινωνία που ζούμε και για όσους ακόμη έχουν απομείνει εδώ… Και δεύτερον για τον χειρισμό της είδησης από τα ειδησεογραφικά τοπικά δήθεν site με ανθρωποφάγου μορφή και ροή εχθρού, από αγράμματους ανθρώπους.....
και φυσικά σχόλια προσβλητικά.. χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι τι ορίζει ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα του καθενός..... βγάζουν κακία πρώτα και μετά είδηση.... Αν δεν γνωρίζουν την δουλειά τους .… θα τους την μάθω εγώ σύντομα μέσο της δικαστικής οδού διά του νόμου και φυσικά του δημοκρατικού Συντάγματος».

Η τελευταία ανάρτηση του Νίκου Σίσκου ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του ιερέως Αγαθάγγελου από τα καθήκοντα του και το Φανάρι :

«Συνῆλθε σήμερον, 25ην Ἀπριλίου 2023, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, ἐνώπιον τῆς ὁποίας ὁ Πατριάρχης ἔθεσε τό ἀνακύψαν θέμα τοῦ Ἀρχειοφύλακος Μ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετ᾿ ἀνταλλαγήν ἀπόψεων καί ληφθείσης ὑπ᾿ ὄψιν τῆς ὡς ἐκ τῶν συμβεβηκότων δυσφημήσεως τοῦ θεσμοῦ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἀπεφασίσθη ὅπως τεθῇ τέρμα εἰς τήν ἐν Φαναρίῳ διακονίαν τοῦ ὡς ἄνω κληρικοῦ».



Ο Νίκος Σίσκος είχε εκφράσει την άποψη για τις κατηγορίες που βάρυναν τον αδελφό και την πρώτη μέρα της αποκάλυψης της αφαίρεσης του σπάνιου ρολογιού από την προθήκη του καταστήματος με τις αντίκες. Τότε μάλιστα έκανε λόγο για «ανακριβή μονταρισμένα και διαστρεβλωμένα βίντεο» :

«Απάντηση: Προς τα πρόσφατα δημοσιεύματα από διάφορα τοπικά (site) για ανακριβή μονταρισμένα και διαστρεβλωμένα βίντεο και δήθεν συνταρακτικά γεγονότα


(Κλοπής) που φυσικά δεν ισχύουν και που μάταια... αλλά χωρίς αποτέλεσμα στοχοποιούν το κύρος και την έως τώρα πορεία του αδελφού μου που την γνωρίζουν όλοι... ιδιαίτερα όσοι είναι δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια…

Δυστυχώς κάποιοι από τα λίγα που γνωρίζω θέλησαν και βρήκαν την ευκαιρία.... λόγο του ότι γνώριζαν ότι είναι λάτρης των παλαιών αντικειμένων... και διαθέτει συλλογή από διάφορα παλαιά αντικείμενα να ρίξουν μια φωτοβολίδα (κλοπής) που έσβησε στο επόμενο δευτερόλεπτο....
Ή αλήθεια είναι πάντα πιο ελαφριά από το ψέμα και βγαίνει γρήγορα στην επιφάνεια...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου