Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ferrari 250 CABRIO video

 Συνήθως ασχολούμαστε με το ποσό για το οποίο ένα κλασικό αυτοκίνητο και ιδιαιτέρως κάποια Ferrari, αλλάζει χέρια αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει περισσότερο ενδιαφέρον το αρχικό ποσό αγοράς της.Η Ferrari παρουσίασε την καινούργια Roma Spider η οποία συνεχίζει τη μεγάλη παράδοσή της στα ανοιχτά μοντέλα. Μεταξύ αυτών και η πανέμορφη Ferrari 250 GT SWB του 1962 που βλέπουμε στις φωτογραφίες από την πρόσφατη δημοπρασία, η οποία άλλαξε χέρια με ένα ποσό της τάξης των 17,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι γεγονός πως κάθε μοντέλο της Ferrari που έχει τον «μαγικό» αριθμό 250 στην κωδική ονομασία του, έχει πραγματικά ιδιαίτερη αξία και είναι δυσθεώρητο όσο και ακριβό για να το αγοράσει κανείς. Η συγκεκριμένη, σε αυτό το σπάνιο Azzurro Metallizzato είναι μια από τις 106 που συνολικά παρήχθησαν (με κοντό και μακρύ μεταξόνιο) και μόλις μία από τις 37 που έχουν διάφανο κάλυμμα στα εμπρός φώτα.
Την κατασκευή τους, στο διάστημα από το 1960 έως το 1962, είχε αναλάβει ο οίκος Pininfarina. Η συγκεκριμένη που ήταν από τις τελευταίες, στάλθηκε στις ΗΠΑ και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (Απρίλιος 1962). Μέχρι το 1970, το αυτοκίνητο ήταν στο Χόλιγουντ όπου και ο τότε ιδιοκτήτης του, του προκάλεσε εκτενείς ζημιές πέφτοντας πάνω σε ένα ψηλό κράσπεδο.



Το 1972 αγοράστηκε χωρίς να έχει επισκευαστεί, από τους Charles Betz και Fred Peters, οι οποίοι για να την αποκτήσουν διέθεσαν το ποσό των… 1.318 ευρώ (κάτι λιγότερο από 16,5 χιλιάδες ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία) και αμέσως άρχισε η διαδικασία της αποκατάστασης. Υπό την ιδιοκτησία των Betz και Peters, το αυτοκίνητο επισκευάστηκε άριστα και στις αρχές του 2000 έλαβε και πιστοποίηση από το τμήμα Ferrari Classiche.




Ακολούθησαν πολλά βραβεία σε καλλιστεία κλασικών αυτοκινήτων, ώσπου φτάσαμε στο 2022 όπου το αυτοκίνητο άλλαξε εν τέλει χέρια, έναντι του ποσού των 18,1 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα, το αυτοκίνητο που προφανώς είχε αγοραστεί από κάποιον που το είδε ως επένδυση, προσφέρεται και πάλι σε δημοπρασία –αυτή τη φορά της Gooding & Company– και υπολογίζεται πως για να πωληθεί, μπορεί να φτάσει έως και τα 20 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου