Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Porsche

Porsche ετοιμάζει για παρουσίαση ένα 7θέσιο ηλεκτρικό SUV, το οποίο κατά τα λεγόμενα των ιθυνόντων της εταιρείας, θα είναι κάτι τελείως καινούργιο.Η Porsche αντικρίζει με αισιοδοξία το μέλλον που θα είναι έμπλεο ηλεκτροκίνητων μοντέλων και ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνει ορισμένες γενναίες αλλαγές.

Στα σκαριά έχει την παρουσίαση ενός SUV μεγαλύτερου από την Cayenne, το οποίο προσωρινά ονομάζεται Κ1 και από τα λίγα που έχουν διαρρεύσει σχετικά με αυτό, θα είναι 7θέσιο. Για ένα μοντέλο που θα έχει στοιχεία από σεντάν αμάξωμα αλλά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος παραπέμποντας σε crossover αλλά που αισθητικά δεν θα έχει συγγένεια με κάποιο από τα υπάρχοντα της μάρκας, έκαναν λόγο «κύκλοι» της εταιρείας που βρέθηκαν σε μια παρουσίαση το 2021 στις ΗΠΑ.


Η Porsche για το νέο της μοντέλο, αναφέρει πως θα ενσωματώσει τεχνολογία από το Mission R concept που παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου πέρυσι. Θυμίζουμε πως αυτή η περίπτωση, αφορούσε σε μοντέλο με ηλεκτρικό σύστημα 920 volt χάρη στο οποίο οι χρόνοι φόρτισης θα ήταν ιδιαιτέρως περιορισμένοι. Θυμίζουμε πως το 2021, η Porsche είχε δώσει στη δημοσιότητα κάποιες εικόνες από ένα πρωτότυπο, το Vision Renndienst από το οποίο έχουμε τις φωτογραφίες, που είχε την αισθητική του MPV και τρεις σειρές καθισμάτων στην καμπίνα.



Όπως και να έχει, με δηλωμένη τη διάθεση της Porsche να αναζητήσει «χώρο» για το νέο μεγάλο ηλεκτρικό της SUV στην παγκόσμια αγορά, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το 2026 προκειμένου να δούμε την έκδοση παραγωγής- ή κάποια εκδοχή πρωτοτύπου που να μας «προετοιμάζει» για κάτι τέτοιο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου