Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Lamborghini Urus S

 Το SUV μοντέλο της φίρμας από την Sant’Agata αποτελεί ένα από τα κορυφαία στην κατηγορία του κυρίως σε ότι αφορά τις επιδόσεις, κάτι που πιστοποιεί και η νέα έκδοση Urus S, που παρουσιάζει ίδια απόδοση με εκείνη της ακραίας Performante.Η νέα Lamborghini Urus S, έχει τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό, που εκτός της εξωπραγματικής ισχύος των 666 ίππων, εμφανίζει και μέγιστη τιμή ροπής τα 850 Nm. Σε αυτή τη νέα έκδοση της Urus, η Lamborghini υπόσχεται κορυφαίες επιταχύνσεις από στάση αλλά και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 305 χλμ./ώρα. Με την Urus S, η ιταλική εταιρεία αντικαθιστά την «απλή» έκδοση του μοντέλου και προφανώς συνδυάζει την ανανέωση του μοντέλου με την αντικατάσταση της βασικής έκδοσης. Η Urus S εμφανίζεται με 16 ίππους περισσότερους και πλέον έχει όσους και η Performante, εμφανίζοντας μια ειδική ισχύ 3,3 κιλών ανά ίππο.

Για τη Lamborghini, ούτως ή άλλως η Urus S θα κληθεί να συνεχίσει την εμπορική επιτυχία του μοντέλου με το οποίο έκανε την είσοδό της στην κατηγορία που αυξάνει το πελατολόγιο αλλά και την κερδοφορία. Ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, δήλωσε σχετικά πως «η εμπορική επιτυχία της Urus, με περισσότερα από 20.000 οχήματα να έχουν παραχθεί, είναι απόδειξη των διαπιστευτηρίων της ως το πρώτο SUV και με την Urus S, αυτή η φήμη θα εξυψωθεί».

Το πλαίσιο της Urus S με προσαρμοζόμενη αερανάρτηση εξασφαλίζει την αναμενόμενη οδηγική απόλαυση με σπορ ύφος. Αντίστοιχα, η αύξηση των επιλογών σε ότι έχει να κάνει με τα χρώματα του αμαξώματος, τις επενδύσεις στην καμπίνα, τις ζάντες, τα πακέτα εμφάνισης και άλλες «ειδικές» λεπτομέρειες, είναι δεδομένα που επιτρέπουν την εξατομίκευση του αυτοκινήτου, όποια κι αν είναι η απαίτηση. Ο νέος σχεδιασμός του εμπρός προφυλακτήρα υιοθετεί πιο εκλεπτυσμένες γραμμές και ενσωματώνει μια νέα ματ μαύρη πλάκα από ανοξείδωτο ατσάλι στάνταρ, που συμπληρώνεται από τις μαύρες γραμμές της μάσκας.

Ένα νέο ελαφρύ καθώς είναι από ανθρακόνημα καπό, συνδυάζεται με μαύρους ματ αεραγωγούς (που προαιρετικά μπορούν να είναι γυαλιστεροί) και η εικόνα συμπληρώνεται από το άβαφο ανθρακόνημα της οροφής που τονίζει τη σπορ διάθεση της νέας έκδοσης του μοντέλου. Νέες επιλογές ζαντών προσφέρονται και μάλιστα σε διάμετρο 22 ιντσών από τιτάνιο βαμμένες σε μαύρο ματ και σε μπρονζέ απόχρωση για τις Taigete με διάμετρο 23 ιντσών. Στο εσωτερικό της Urus S παρουσιάζεται με μια πλήρως αναθεωρημένη γκάμα επιλογών σε ότι έχει να κάνει με τα χρώματα και το διάκοσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου