Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Τουρκική κορβέτα υποκλοπών-παρεμβολών στο Αιγαίο

 Καταστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μη ελεγχόμενη κρίση με την Τουρκία προκαλούνται σχεδόν καθημερινά στο Αιγαίο με πυκνότητα που δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Πριν από λίγες ημέρες,οι Τούρκοι έβγαλαν για πρώτη φορά στο Αιγαίο το πλοίο υποκλοπών «Ufuk».
Τουρκικά «αλιευτικά»
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να δημιουργηθεί κλίμα έντασης στο Αιγαίο, ειδικός ρόλος φαίνεται να έχει ανατεθεί στους Τούρκους «ψαράδες», οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες όλο και πιο συχνά εισέρχονται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων όπου εντοπίζουν αλιεύματα. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν έχουν άδεια να ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, οι Τούρκοι «ψαράδες» με τα μεγάλα αλιευτικά τους κινούνται προκλητικά και δεν υποχωρούν ακόμη κι όταν τα σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού τούς προσεγγίζουν και τους ζητούν να σταματήσουν την παράνομη αλιεία και να αποχωρήσουν από την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη.
Τουρκικό «αλιευτικό» ανοιχτά της Μυκόνου. Τα «ψαράδικα» είχαν βρεθεί για πρώτη φορά σε ελληνικά χωρικά ύδατα τον Ιούλιο του 2020
Πηγές με γνώση των λεπτομερειών από αρκετά περιστατικά που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο αναφέρουν ότι οι Τούρκοι «ψαράδες» αντιδρούν με περισσή προκλητικότητα όταν οι Ελληνες λιμενικοί τούς ζητούν να φύγουν από την ελληνική χωρική θάλασσα και να σταματήσουν την παράνομη αλιεία απαντώντας ότι δήθεν βρίσκονται σε τουρκικά ύδατα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου