Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ισραήλ: 7χρονος από την Παλαιστίνη πέθανε από ανακοπή μετά από κυνηγητό από Ισραηλινούς στρατιώτες

 Ένα αγόρι από την Παλαιστίνη πέθανε από ανακοπή καρδιάς αφού το κυνήγησαν Ισραηλινοί στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη χθες Πέμπτη, κατήγγειλε ο πατέρας του, με τον στρατό να απορρίπτει την εκδοχή αυτή και τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη θλίψη τους για το συμβάν και να ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας.

Ο 7χρονος Ραγιάν Σουλεϊμάν επέστρεφε σπίτι του από το σχολείο μαζί με συμμαθητές του στο χωριό Τούκου, όταν άρχισαν να τους κυνηγούν οι Ισραηλινοί στρατιώτες και «πέθανε επί τόπου από τον φόβο του», κατήγγειλε ο πατέρας του Γιάσερ σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ιατροδικαστής που εξέτασε το αγόρι δήλωσε ότι δεν έφερε σημάδια από τραυματισμούς και πρόσθεσε ότι ο θάνατός του φαίνεται να οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «φρικτό έγκλημα» του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα στρατεύματα που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό αναζητούσαν Παλαιστίνιους που φέρονται να κατέφυγαν στο χωριό αφού πέταξαν πέτρες εναντίον οδηγών.

«Αρχική έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ερευνών που διεξήγαγαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή και τον τραγικό θάνατο του παιδιού», πρόσθεσε.




Στην Ουάσινγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πατέλ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ είναι συγκλονισμένες από τον θάνατο ενός αθώου παιδιού από την Παλαιστίνη».

«Στηρίζουμε τη διεξαγωγή ενδελεχούς και άμεσης έρευνας στις συνθήκες γύρω από τον θάνατο του παιδιού» παράλληλα με την έρευνα του ισραηλινού στρατού, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου