Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Χειμώνας και η Αθήνα υποφέρει από γρίπη...


Είναι βέβαιο πως αυτή την εποχή, η πανδημία διαδίδεται περισσότερο και από το νέο φοξ-τροτ, παρατήρησε κάποιος με νόημα.Και όμως, πόσο άδικοι έχουν όσοι μεμψιμοιρούν. Αν δεν υπήρχε και η χειμερινή γρίπη, τι θα γινόταν τόσος κόσμος βιοπαλαιστών, με το μονογενές σακάκι και πανταλόνι του; Θα το έλιωνε στο γραφείο και την καρέκλα του. Ενώ τώρα, με την γρίπη, μένει στο κρεβάτι του και δεν φθείρει ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια!

Εξοικονομεί, μάλιστα, και αρκετά χρήματα και από την κατάργηση των καφέδων στο γραφείο. Αν προσθέσουμε μάλιστα και την μεγάλη οικονομία από τον περιορισμό του καπνίσματος, τότε θα έπρεπε να θεωρηθεί η γρίπη, η μεγαλύτερη ευεργεσία για τον φτωχόκοσμο.

Καθώς δε χάνει ο ασθενής την όρεξη του φαγητού, έχει οικονομία και από το ψωμί ακόμη. Διέρχεται την ημέρα του με μερικά χαμόμηλα. Αποφεύγει και τα δημόσια θεάματα, αλλά και τους δανειστές του. Συντείνει δε η γρίπη, στην συγκέντρωση των μελών των οικογενειών, καθώς είναι στο κρεβάτι πολλοί από αυτούς...

Μόνο οι γυναίκες προσβάλλονται λιγότερο. Αλλά πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει διαφορετικά, όταν επιμένουν να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, τα δημόσια θεάματα και τα χοροδιδασκαλία;

***



Βεβαίως δεν πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός πως ερημώνονται για βδομάδες ολόκληρα δημόσια και ιδιωτικά γραφεία. Έχουν τρομερή γρίπη προϊστάμενοι, υποπροϊστάμενοι, γραμματείς και φαρισαίοι, αλλά και αυτοί, ακόμη, οι κλητήρες.

-Διαρκεί πολλές μέρες αυτή η καταραμένη αρρώστια και συνοδεύεται από διάφορες υποτροπές, παραπονιόταν επιχειρηματίας έχων γραφείο μεν, αλλά κανένα υπάλληλο δε...

»Πάντως κάθε πρώτη του μήνα όλοι οι υπάλληλοί μου γίνονται καλά! Τους βλέπω και λέω: Δόξα σοι ο Θεός! Παρήλθε και αυτό το κακό. Αλλά μόλις λάβουν τον μισθό τους, αρρωσταίνουν ξανά! Υποτροπή; Όποιος εφεύρε αυτή τη νόσο θα ήταν σίγουρα μέγας εχθρός της εργασίας γραφείων.

»Κατά τις πολυήμερες εορτές και αργίες όλοι είναι άριστα εις την υγεία τους, παραδόξως όμως, μόλις αυτές παρέλθουν ξαναπέφτουν στο κρεβάτι...

»Έτσι, κάτι με τις εορτές, κάτι με τις Κυριακές, κάτι με τη γρίπη, είναι ζήτημα τελικά αν οι υπάλληλοι μου εργάζονται ένα μήνα τώρα τον χειμώνα!

***



Έχει παρατηρηθεί πως οι περισσότεροι που εργάζονται στα γραφεία, προαισθάνονται τη γρίπη, μία-δύο μέρες πριν, διότι ακούγονται να λένε:

-Δεν μου φαίνεται να είμαι όλως διόλου καλά. Προαισθάνομαι ότι αύριο, το πολύ μεθαύριον, θα μου εκδηλωθεί τρομερά η γρίπη.

Εις μάτην τους ενθαρρύνει κανείς:

-Η ιδέα σας. Μπα, δεν είναι τίποτε. Πάρτε λίγη ασπιρίνη.
-Να πάρω ασπιρίνη; Για να αναβάλω την εκδήλωση της γρίπης μου, μία-δύο μέρες; Δεν βγαίνει τίποτε. Είμαι πλέον βέβαιος ότι έχω πάρει γρίπη. Θα δείτε ότι δεν απατώμαι.
-Επί τέλους, δεν υπάρχει κανένα προληπτικό φάρμακο κατά της γρίπης;
-Πως όχι; Μια δεκαπενθήμερη, το λιγότερο, άδεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου