Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Οι ρουκέτες της 17Ν στο MEGA: Ήταν «τυφλό χτύπημα» ή είχε υπάρξει προειδοποίηση στην Ελευθεροτυπία;

Η μία ρουκέτα της 17Ν εξερράγη σε μεγάλη δοκό και η άλλη χτύπησε σε τοίχο χωρίς να εκραγεί.
Το ημερολόγιο έγραφε 15 Μαρτίου 1995. Η ώρα ήταν 20:50 και ο Αιμίλιος Λιάτσος ετοιμαζόταν να ολοκληρώσει ένα ακόμα κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο MEGA. Εκείνη την ημέρα είχε αντικαταστήσει τον Νίκο Χατζηνικολάου που ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου τις καθημερινές.

Τότε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τράνταξε το κτήριο της Παιανίας. Ο Αιμίλιος Λιάτσος διέκοψε έπειτα από λίγα λεπτά τη κανονική ροή του δελτίου, για να ενημερώσει τους τηλεθεατές πως ο σταθμός είχε δεχτεί επίθεση. «Κυρίες και κύριοι, μόλις πριν από λίγα λεπτά ακούσαμε μια έκρηξη στο πίσω μέρος του κτηρίου όπου στεγάζεται το MEGA. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν κεραυνός. Τελικά το MEGA έπεσε θύμα βομβιστικής ενέργειας, ευτυχώς χωρίς θύματα».

Ο σταθμός χτυπήθηκε από δύο ρουκέτες

Λίγο αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό έφτασε η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική που επιβεβαίωσαν ότι το «χτύπημα» είχε προέλθει από ρουκέτα. Μάλιστα, στο σημείο εντοπίστηκαν δύο ρουκέτες. Η μία καρφώθηκε στον τοίχο λίγα εκατοστά μακριά απ’ το παράθυρο, αλλά δεν εξερράγη. Αν περνούσε μέσα απ’ το παράθυρο θα πήγαινε κατευθείαν στο control και τότε δεν θα είχε μείνει κανείς ζωντανός.

Η άλλη ρουκέτα έπεσε ένα όροφο κάτω από το αθλητικό τμήμα στα τότε κτήρια του καναλιού. «Ήταν το τέλειο κτύπημα. Είχαν σημαδέψει την κολώνα ανάμεσα στο γραφείο της γραμματείας του αθλητικού και του γραφείου του Παύλου Τσίμα», περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Εκεί ήταν όπου προκλήθηκε η μεγάλη ζημιά. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν θύματα. Μόνο υλικές ζημιές, ενώ καταστράφηκαν και τέσσερα αυτοκίνητα.

Η ρουκέτα άνοιξε μια μεγάλη τρύπα -σχεδόν ενός μέτρου- στον τοίχο καταστρέφοντας μια αίθουσα σύνταξης. Ευτυχώς και οι περίπου 100 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού, δεν έπαθαν τίποτα. Όσοι βρίσκονταν στο control των ειδήσεων θεώρησαν ότι έγινε σεισμός.
Κανέλλη: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα»

Αμέσως μετά το χτύπημα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ με κεντρική παρουσιάστρια την Λιάνα Κανέλλη ξεκίνησε μια έκτακτη εκπομπή. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια. Η παρουσιάστρια ξεκίνησε λέγοντας: «Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας, μεγάλο το σημερινό χτύπημα με στόχο το MEGA. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου