Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Κώστας Αρζόγλου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Είναι ένας νεόπλουτος της εξουσίας»

 Ο σκηνοθέτης μίλησε για την υπόθεση Φιλιππίδη και εξήγησε πως παρά το γεγονός ότι στην μεταξύ τους επαγγελματική σχέση δεν υπήρχαν ενδείξεις για τέτοια συμπεριφορά, πρόκειται για έναν «νεόπλουτο, που του έδωσαν εξουσία και δεν ξέρει τι να την κάνει» Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να προφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης και να μεταβεί στις φυλακές της Τρίπολης, πολλοί ηθοποιοί αποφάσισαν να τοποθετηθούν δημόσια σχετικά με τις εξελίξεις.
Ανάμεσά τους και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κώστας Αρζόγλου, ο οποίος δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι #not»: «Νιώθω λίγο αντιφατικά, γιατί είχα δουλέψει σε ένα σίριαλ με τον Πέτρο και η εντύπωση, που είχα αποκομίσει δεν είχε καμία σχέση με όσα του καταλογίζουν σήμερα. Πρέπει βέβαια, να πω ένα τεράστιο μπράβο στα κορίτσια που είχαν το θάρρος να ανοίξουν το στόμα τους σχετικά με τις εμπειρίες τους. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό και μακάρι να άνοιγαν το στόμα τους και άλλοι άνθρωποι. Υπάρχουν χώροι που είναι πολύ εξουσιαστικοί και είναι πιθανό να γίνεται κατάχρηση αυτής της εξουσίας. Αν έπρεπε να φτιάξω ένα σκίτσο του Πέτρου, θα είχα μάλλον να κάνω με έναν άνθρωπο, που του έδωσαν εξουσία και δεν ξέρει τι να την κάνει, έναν νεόπλουτο της εξουσίας. Σε όλους μας έχουν ζητήσει άνθρωποι δουλειά, αλλά ποτέ δεν έχουμε κακοποιήσει κάποιον. Έχει γίνει πάρα πολύς ντόρος για 5-6 περιπτώσεις, όμως οι 9 χιλιάδες ηθοποιοί δεν είμαστε έτσι».

Στην συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν θα πήγαινα ως μάρτυρας υπεράσπισης, αλλά θα έλεγα την αλήθεια. Ότι δηλαδή, στην δική μας συνεργασία δεν είχα συναντήσει ένα τέτοιο πρόσωπο. Σέβομαι όμως, πολύ τις κοπέλες που έχουν υποφέρει στα χέρια του και έπρεπε να μιλήσουν και το έκαναν. Είναι πολύ θαραλλέο. Για τον Πέτρο έχει γίνει μεγάλη προβολή από τα Μέσα. Τον λένε σπουδαίο, μεγάλο...Σου λέει και εκείνος, για να το λένε, κάτι θα ξέρουν. Δημιουργείται όμως έτσι ένα περιβάλλον εκτός νόμου. Πιστεύει για τον εαυτό του αυτά, που πιστεύουν οι άλλοι για αυτόν. Η εικόνα, που έχουν οι άλλοι για αυτόν γίνεται σώμα, υπάρχει μέσα από αυτό. Ο Φιλιππίδης έχει ένα δίκιο. Η εικόνα του δεν πρέπει να φθαρεί. Η εικόνα του με χειροπέδες δεν πρέπει να φανεί, γιατί αν καταρρεύσει η εικόνα, που έχουν οι άλλοι για εκείνον, θα καταρρεύσει η εικόνα που έχει και ο ίδιος για τον εαυτό του. Το κοινό έχει ήδη βγάλει την ετυμηγορία του. Καταδικάζει όσο εύκολα χειροκροτεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου