Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η εφημερίδα Times απολογείται στον αδερφό της

 Η εφημερίδα The Times αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη στον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ με ένα νέο άρθρο. Στο παρελθόν, η εν λόγω εφημερίδα είχε δημοσιεύσει δύο άρθρα, όπου ισχυριζόταν ότι ο αδερφός της αδικοχαμένης πριγκίπισσας δεν της πρόσφερε καμία στήριξη μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ενώ ο ίδιος είχε στην περιουσία του αρκετές κατοικίες, όμως όταν η Νταϊάνα έφυγε από το Παλάτι, δεν της προσέφερε καμία, προκειμένου να εγκατασταθεί. Ακόμα, είχε αναφερθεί σε δεύτερο άρθρο της ίδιας εφημερίδας ότι δεν προσπάθησε καν να την προστατεύσει από τον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος χρησιμοποίησε δόλια μέσα για να την πείσει να του παραχωρήσει την διάσημη συνέντευξη για το BBC.



Ο Τσαρλς Σπένσερ αναγκάστηκε να τρέξει την υπόθεση δικαστικά, προκειμένου η εφημερίδα να ανακαλέσει τα άρθρα της και ο ίδιος να διαφυλάξει την κληρονομιά και το όνομα της αδερφής του. Έπειτα από απαίτηση του δικαστηρίου, η εφημερίδα με ένα νέο άρθρο διέψευσε όσα είχε γράψει προηγουμένως και απολογήθηκε στον αδερφό της Νταϊάνας.

«Λανθασμένα γράψαμε ότι ο Τσαρλς Σπένσερ είχε αρνηθεί να βοηθήσει την αδερφή του και δεν της είχε προσφέρει ένα σπίτι μετά την διάλυση του γάμου της. Είμαστε ευτυχείς να αναφέρουμε ότι σκεπτόμενος την ασφάλεια της αδελφής του και σύμφωνα με τις συμβουλές της αστυνομίας, ο Σπένσερ είχε προσφέρει στην Νταϊάνα αρκετά σπίτια, όπως την έπαυλη Wormleighton, το πατρικό σπίτι των Spencer. Επιπλέον, ήταν λάθος να ισχυριστούμε ότι αρνήθηκε να βοηθήσει την αδελφή του ή ότι απέτυχε στο να προστατεύσει την Νταϊάνα από τον Μάρτιν Μπρασίρ και απέκρυψε αποδείξεις. Δεν σκοπεύαμε να ισχυριστούμε ότι έφταιγε εκείνος για τον θάνατο της αδελφής του. Απολογούμαστε στον Τσαρλς και έχουμε συμφωνήσει να πληρώσουμε τα δικαστικά του έξοδα, τα οποία θα χαρίσει σε φιλανθρωπίες», έγραφε το άρθρο των Times.

Χαρούμενος με τις εξελίξεις, ο Τσαρλς Σπένσερ έγραψε σε δημοσίευσή του στο Twitter: «Σήμερα για τρίτη φορά, μια εφημερίδα αναγκάστηκε από το νόμο να απολογηθεί για τα ψέματα ότι αρνήθηκα να παραχωρήσω ένα σπίτι στην Νταϊάνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου