Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Θαλαμηγός «EOS»: Aπό τον Μπέζος στην Ταλίτα (και από την Αντίπαρο στη Σκιάθο)

Οταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο εγκατέλειψε το μεγαλοπρεπές ιστιοφόρο, μετά το δείπνο με το πρωθυπουργικό ζεύγος στις Κυκλάδες, για να ταξιδέψει στο Διάστημα, επιβιβάστηκε σε αυτό η γαλαζοαίματη πριγκίπισσα με τον αριστοκράτη φίλο της - Η σχέση της νεαρής με την ελληνική βασιλική οικογένεια και τα επιτυχημένα βήματά της στη μόδα - Τo σκάφος αξίζει 97 εκατ. δολάρια και ανήκει στη γιαγιά της Oι πολύ υψηλής περιωπής και VIP επιβάτες εναλλάσσονται στο κατάστρωμα και τις καμπίνες της, που θυμίζουν μάλλον προεδρικές σουίτες σε πεντάστερο ξενοδοχείο, αλλά η μεγαλοπρεπής θαλαμηγός «Eos» συνεχίζει την περιπλάνησή της ανά την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής στον κόσμο, στο οποίο φιλοξενήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες το «δείπνο της Αντιπάρου», με συνδαιτυμόνες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, την προηγούμενη Τρίτη κατέπλευσε στη Σκιάθο. Η προηγούμενη σύνθεση των επιβατών περιελάμβανε τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, τη θρυλική πλέον για την παγκόσμια μόδα σχεδιάστρια Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της και ιδιοκτήτη του «Eos» Μπάρι Ντίλερ, καθώς και τον διεθνούς φήμης Αμερικανό δημοσιογράφο του CNN Αντερσον Κούπερ.



Ο Μπέζος, ως γνωστόν, είχε σοβαρές ανειλημμένες υποχρεώσεις -να πετάξει στο Διάστημα με τον δικό του πύραυλο- ενώ το ζεύγος Ντίλερ - Φίρστενμπεργκ συνεχίζει τις διακοπές του σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Πλέον το πλήρωμα του «Eos» υπηρετεί την εγγονή της Νταϊάν, τη νεαρή Ταλίτα φον Φίρστενμπεργκ και τον σύντροφό της, Ρόκο Μπρινιόνε ντε Μπραμπάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζεύγος αφίχθη στη Σκιάθο αεροπορικώς όπου παρελήφθη από ανθρώπους του «Eos». Με ειδικά ναυλωμένο ταξί, η Ταλίτα και ο Ρόκο μεταφέρθηκαν αμέσως στο λιμάνι του νησιού, όπου γινόταν και ο ανεφοδιασμός της θαλαμηγού, στην οποία και επιβιβάστηκαν, έτοιμοι να ξεκινήσουν μια καινούρια κρουαζιέρα στο Αιγαίο.

Ποια είναι η Ταλίτα

Η 22χρονη πριγκίπισσα Ταλίτα φον Φίρστενμπεργκ έχει συγγενικούς δεσμούς με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, καθώς είναι ανιψιά της Μαρί-Σαντάλ, άρα εξαδέλφη της Μαρίας-Ολυμπίας.





Η εντυπωσιακή Ταλίτα φον Φίρστενμπεργκ έχει σημαντική πορεία στον χώρο της μόδας



Παρά το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας της, η Ταλίτα είναι πολυπράγμων και πολυτάλαντη. Εχει να επιδείξει πολύ σημαντικές επιτυχίες στον επαγγελματικό στίβο, καθώς ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η γιαγιά της, η Ταλίτα είναι και η ίδια σχεδιάστρια ενδυμάτων. Μάλιστα, έχει ήδη καταφέρει να υπογράφει τη δική της κολεξιόν - φυσικά χάρη στη βοήθεια της γιαγιάς Νταϊάν, η οποία ενέκρινε τα 23 κομμάτια με νεανικό και κάζουαλ στυλ τα οποία περιλαμβάνονται στην πρώτη συλλογή της εγγονής της.

Η Ταλίτα εργάζεται ενίοτε και ως μοντέλο χάρη στο φυσικό της κάλλος - εξ ου και έχει γίνει εξώφυλλο σε περιοδικά όπως το «Tatler» και η «Teen Vogue». Ως μαθητευόμενη είχε εργαστεί στο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016. Επί του παρόντος, παράλληλα με τις υπόλοιπες ενασχολήσεις της, σπουδάζει Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν μαζί με τον εξάδελφό της, Κωνσταντίνο-Αλέξιο Γλύξμπουργκ.



Η ανάμειξη της Ταλίτα στον χώρο της μόδας ξεκίνησε προτού ακόμα κλείσει τα 10 χρόνια της, όταν ζήτησε από τη γιαγιά της να συμμετάσχει σε μια επίδειξη του οίκου DVF στην Ιταλία. Η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ δέχτηκε με χαρά τη βοήθεια της μικρής εγγονής της, η οποία συμμετείχε ως ισότιμη συνεργάτιδα και έμαθε εκ των έσω τη δουλειά σε διάφορα πόστα, από το κάστινγκ των μανεκέν έως το προβάρισμα και το τελικό φινίρισμα των ρούχων που τα μοντέλα επιδεικνύουν στο κοινό.

Σε κάποια συνέντευξή της η Ταλίτα έχει πει για τη γιαγιά της: «Φυσικά και εκτιμώ τη γνώμη της πάρα πολύ. Ωστόσο, όταν εγώ σχεδιάζω ρούχα προσπαθώ να είμαι μόνη μου. Η Νταϊάν σχεδιάζει ενδύματα για μεγαλύτερες σε ηλικία πελάτισσες και, γενικότερα, εκείνη έχει διαφορετικό γούστο από εμένα. Είναι αστείο, αλλά κάθε φορά που βλέπει τα φορέματά μου στο στούντιο λέει: “Ωχ, τι είναι αυτό;”. Κι εγώ της απαντώ πάντα: “Απλά πίστεψέ με. Στο τέλος θα σου αρέσει κι εσένα, όπως θα αρέσει στους πελάτες μας”. Κι όταν η γιαγιά μου με βλέπει να φοράω τα ρούχα που σχεδιάζω, της αρέσουν πάνω μου, όμως όταν τα βλέπει στην κρεμάστρα λέει: “Αυτό είναι φρικτό. Το άλλο είναι χάλια” κ.λπ».


To νεαρό ζευγάρι της Ταλίτα με τον Ρόκο έφτασε στη Σκιάθο αεροπορικώς, απ' όπου παρελήφθη από άτομο του προσωπικού και μεταφέρθηκε με ειδικά ναυλωμένο ταξί στο λιμάνι όπου βρισκόταν η πολυτελής θαλαμηγός

Σε ό,τι αφορά τον σύντροφό της, η Ταλίτα τον τελευταίο καιρό μοιράζεται τη ζωή της με τον Ρόκο Μπρινιόνε, νεαρό μέλος γνωστής αριστοκρατικής οικογένειας με ιταλογαλλικές ρίζες. Από το 2020 ο Ρόκο διοικεί μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ποτών, αλκοολούχων και μη.

Για το ζευγάρι των ευγενούς καταγωγής νέων και ωραίων, Ταλίτα και Ρόκο, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό «Eos». Ο Μπάρι Ντίλερ είναι διάσημος για τη γενναιοδωρία του και δεν διστάζει να παραχωρεί στην εγγονή της συζύγου του το θηριώδες ιστιοφόρο, με τα πανύψηλα τρία κατάρτια και το τεράστιο μήκος που φτάνει στα 93 μέτρα.
Το «Eos» ναυπηγήθηκε το 2006 στη Γερμανία. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, και δη τη θεότητα της αυγής, την Ηώ. Εχει δυνατότητα φιλοξενίας 16 επισκεπτών σε 8 καμπίνες. Στη σκούνα η αξία της οποίας υπολογίζεται σήμερα στα 97 εκατ. δολάρια επιβαίνει προσωπικό 21 ατόμων, το οποίο διαμένει σε άλλες 10 καμπίνες, ειδικά σχεδιασμένες για το πλήρωμα.

Ο Μπάρι Ντίλερ παρέλαβε το «Eos» το 2009 και το κόστος συντήρησής του ανέρχεται σε 7 εκατ. δολάρια τον χρόνο - κάτι που βεβαίως απασχολεί ελάχιστα τον Αμερικανό ζάπλουτο πλοιοκτήτη. Σύμφωνα με τον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη του περιοδικού «Forbes», η περιουσία του Ντίλερ υπολογίζεται σε 3,1 δισ. δολάρια.

Υπήρξε συνιδρυτής της Fox Broadcasting Company και είναι ιδιοκτήτης της Expedia, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον πλανήτη. Στον όμιλο επιχειρήσεων Ντίλερ ανήκει επίσης η InterActiveCorp (IAC), μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες λιανικού και ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, η οποία με τη σειρά της έχει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερες από 150 υποεταιρείες και δραστηριοποιείται σε 100 χώρες.




Σχετικά με το δείπνο που δόθηκε στο «Eos» εν πλω, πλησίον της Αντιπάρου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, αλλά και των υπόλοιπων υψηλών φιλοξενουμένων του, λέγεται ότι η συνάθροιση προέκυψε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μπάρι Ντίλερ. Δική του ιδέα ήταν να επικοινωνήσει η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ με τη Μαρέβα Μητσοτάκη ώστε να οργανωθεί η μετάβαση του πρωθυπουργικού ζεύγους στο «Eos».

Σε εκείνο το δείπνο της Κυριακής 4ης Ιουλίου παρέστησαν ακόμη, όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο Χολιγουντιανός σταρ Τομ Χανκς μαζί με την Ελληνοαμερικανίδα σύζυγό του, την κινηματογραφική παραγωγό Ρίτα Γουίλσον.

Τα φιλελληνικά αισθήματα του ζεύγους Χανκς - Γουίλσον είναι γνωστά - εξάλλου από πέρυσι διαθέτουν και ελληνικό διαβατήριο, ενώ κάθε χρόνο κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, με ορμητήριο την Αντίπαρο όπου διαθέτουν εξοχική κατοικία.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου δείπνου σε ένα από τα καταστρώματα της θαλαμηγού «Eos» επισφραγίστηκε η απόφαση των Χανκς - Γουίλσον, ως συμπαραγωγών του επιτυχημένου κινηματογραφικού μιούζικαλ «Mamma Mia!», ότι η τρίτη συνέχεια της σειράς θα γυριστεί στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου