Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ιταλία: Φυλάκιση τεσσάρων ετών στη «mamma Isis» για τρομοκρατία

 Συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Συρία - Πώς ξεκίνησε η ιστορία Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τρομοκρατία επιβλήθηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου στη «mamma Isis». Η Αλίς Μπριγκνόλι, που γεννήθηκε το 1977 στην ιταλική πόλη Λέκκο, ήταν σύζυγος αποθανόντος μαχητή του Ισλαμικού Κράτους.
Συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Συρία από την στρατιωτική αστυνομία της Ιταλίας, ενώ γύρισε την ίδια στιγμή πίσω με τα τέσσερα παιδιά της.
Η 44χρονη παρακολουθείτο για καιρό από την ιταλική αστυνομία για την τρομοκρατική δράση της. Μετέβη το 2015 στη Συρία, όπου εντάχθηκε στις τάξεις του ISIS, με τα τέσσερα παιδιά της.
Ο σύζυγός της, ήταν μαροκινής καταγωγής και συμμετείχε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Χαλιφάτου.
Η Μπριγνκόλι, από την πλευρά της, διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση των παιδιών της στην υπόθεση της τζιχάντ.
Τοσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της μεγάλωσαν στη Λομβαρδία. Η μητέρα της Αλίς την περιέγραφε ως μια ανεξάρτητη γυναίκα χωρίς συγκεκριμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Ο σύζυγός της Μοχάμεντ, που γενννήθηκε το 1985, μεγάλωσε σε μουσουλμανική οικογένεια, ήταν παιδί μεταναστών και στη συνέχεια ασπάστηκε την πίστη του Ισλαμικού Κράτους.
Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2008 και απέκτησαν τα τρία πρώτα παιδιά τους στην Ιταλία, ενώ το τέταρτο γεννήθηκε στη Συρία.
Η Αλίς ακολούθησε το ακραίο Ισλάμ, μαζί με τον σύζυγό της, και ονομάστηκε Αίσα, προσπαθώντας στη συνέχεια να πείσει και τη μητέρα της να ακολουθήσει τις αρχές του Ισλάμ και να διαβάσει το κοράνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου