Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Πρίγκιπας Κάρολος: Όσοι αναρρώνουν από Covid πρέπει να κάνουν γιόγκα

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρότεινε στους γιατρούς να «χτίσουν έναν οδικό χάρτη ελπίδας και πλήρους ανάρρωσης μετά την περιπέτειά τους με την Covid-19». Για να αναρρώσουν πλήρως οι ασθενείς από τον κορωνοιό, ο πρίγκιπας Κάρολος κάλεσε την ιατρική κοινότητα να συμπεριλάβει στον πλαίσιο της υγειονομικής περίθαλψης έναν «οδικό χάρτη» ελπίδας και επούλωσης των τραυμάτων, ψυχικών και σωματικών, με την βοήθεια της γιόγκα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συμμετείχε χθες σε εικονικό συμπόσιο της γιόγκα και της υγειονομικής περίθαλψης, υπό τον τίτλο: «Wellness After Covid» (Ευεξία μετά τη νόσο Covid). Ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε στους γιατρούς να «χτίσουν έναν οδικό χάρτη ελπίδας και πλήρους ανάρρωσης μετά την περιπέτειά τους με την Covid-19».

«Αυτή η πανδημία της Covid- 19 εξήρε τη σημασία της ετοιμότητας, της ανθεκτικότητας και της ανάγκης για μια προσέγγιση που να ασχολείται με την υγεία και την ευημερία του ατόμου ως μέρος της κοινωνίας και να μην επικεντρώνεται μόνο στα συμπτώματα της νόσου», τόνισε ο πρίγκιπας Κάρολος.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, η θεραπευτική γιόγκα μπορεί να συμβάλει στην υγεία και την ευεξία του ατόμου . Από τη φύση της, η γιόγκα είναι μια προσιτή πρακτική που παρέχει σε όσους αθλούνται, τρόπους να διαχειριστούν το άγχος τους και να αναπτύξουν ανθεκτικότητα», πρόσθεσε.


Ο πρίγκιπας της Ουαλίας υπογράμμισε επίσης πως, όσοι παραβρέθηκαν στο συμπόσιο μοιράζονται μία φιλοδοξία: «να βοηθήσουν εκείνους που η ψυχική και σωματική υγεία τους επηρεάστηκε με δυσμενή τρόπο από την παρατεταμένη νόσησή τους από τη νόσο Covid».

Εκτός από τον πρίγκιπα Κάρολο και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι φαν της γιόγκα. Η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, έχει δηλώσει ότι η γιόγκα σε ηρεμεί και σε κάνει πιο ευλύγιστο ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει επίσης ποζάρει σε στάσεις γιόγκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου