Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Porsche τιμά τον Walter Röhrl

O παλαίμαχος Γερμανός πρωταθλητής των ράλι προσθέτει ένα ακόμη ιδιαίτερο μοντέλο στην πλούσια συλλογή του. Ο Walter Röhrl θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στα motorsport, έχοντας γράψει ιστορία με τις εμφανίσεις του κυρίως σε χωμάτινους αγώνες, όπως το δικό μας Ράλι Ακρόπολις, ενώ στο παλμαρέ του έχει και δύο παγκόσμιους τίτλους (1980 και 1982).

Ο Röhrl έγινε γνωστός από την συμμετοχή του με ομάδες όπως η Fiat, η Opel, η Lancia και η Audi, ενώ λίγοι γνωρίζουν ότι πριν την εμπλοκή του με την ιταλική ομάδα του Cesare Fiorio και πιο συγκεκριμένα το 1981 συμμετείχε στο Γερμανικό πρωτάθλημα ράλι με μία Porsche 924 Carrera GTS Rally. Μάλιστα το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε τους Röhrl-Geistdörfer να τερματίζουν στη δεύτερη θέση γενικής, κατακτώντας τέσσερις φορές τη νίκη, από τις οποίες ξεχωρίζει αυτή στο απαιτητικό Ράλι Σαφάρι.

Θέλοντας να δώσει έναν διαφορετικό τόνο και παράλληλα να τιμήσει τον οδηγό-θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που συμπλήρωσε πρόσφατα τα 74στά του έτη, η Porsche αποφάσισε να του δωρίσει το συγκεκριμένο μοντέλο, προκαλώντας και τις ανάλογες αντιδράσεις εκ μέρους του. Μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του ο Röhrl δήλωσε: «Είναι πραγματικά μοναδική εμπειρία να βλέπω από κοντά και πάλι την 924. Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο που με κάνει να αισθάνομαι 40 χρόνια νεότερος».

Η αγωνιστική έκδοση βασίζεται στην 924 Carrera GTS, ένα μοντέλο που στην εποχή του αποτελούσε το πιο ακριβό αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία του κατασκευαστή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, ως αγωνιστικό, τον Δεκέμβριο του 1980 και κατασκευάστηκε συνολικά σε εννέα κομμάτια. Εφοδιαζόταν με ένα μοτέρ 2,0 lt, το οποίο διέθετε υπερσυμπιεστή της KKK, ενώ τον Αύγουστο του 1982 πήρε το δρόμο για το μουσείο της Porsche, όπου και δέχτηκε τις ανάλογες περιποιήσεις από τους υπεύθυνους του τμήματος συντήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου