Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ανησυχητικές εκτιμήσεις ειδικών στη Βρετανία: Πάνω από 100.000 θάνατοι ως τον επόμενο χρόνο

Η ομάδα λοιμωξιολόγων της Ντάουνινγκ Στριτ κρούει τον κώδωνα για τη νέα χαλάρωση μέτρων που έχει ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον - Εκφράζεται ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων στη Βρετανία Αναστροφή πορείας φαίνεται να παρατηρείται στις εκτιμήσεις των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας.
Το τελευταίο διάστημα επικρατούσε κλίμα αισιοδοξίας στη Γηραιά Αλβιόνα, με το ιικό φορτίο να έχει πέσει σημαντικά, τους εμβολιασμούς να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και τα τρία τέταρτα να έχουν θωρακιστεί με τουλάχιστον μια δόση.
Σε αυτό το κλίμα αναθάρρησης, ορισμένες προβλέψεις κάνουν λόγο για τέλος της πανδημίας ακόμη και τον Αύγουστο.
Ωστόσο, απαισιόδοξη πρόβλεψη από ομάδα επιστημόνων του βρετανικού υπουργείου Υγείας, μιλά για τρίτο κύμα πανδημίας και ανάφλεξη του ιού το επόμενο διάστημα.
Μάλιστα, παρουσιάζονται δυσοίωνες εκτιμήσεις ότι άλλοι 100.000 θα πεθάνουν από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, άλλοι 20 θάνατοι καταγράφηκαν στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι μολύνσεις έφτασαν στις 2,474.

Σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη, τα κρούσματα κορωνοϊού ανέβηκαν κατά ένα τέταρτο.

Η ομάδα λοιμωξιολώγων του βρετανικού υπουργειου Υγείας έκρουσε τον κώδωνα για τη νέα χαλάρωση των μέτρων, τονίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των μολύνσεων και εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη νέα φάση της άρσης περιορισμών που προανήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον, σε συνδυασμό με την πορεία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, και η διασπορά της ινδικής μετάλλαξης με την χαλάρωση των μετακινήσεων, αεροπορικώς, ανέβάζουν τον δείκτη αγωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου