Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Toyota GR Yaris 304 PS

 H Litchfield, o Βρετανός βελτιωτής αναλαμβάνει την δημιουργία μίας ισχυρότερης και ταχύτερης έκδοσης του κορυφαίου Toyota GR Yaris.Με την επίσημη παρουσίαση της «σκληροπυρηνικής» έκδοσης του νέου Toyota Yaris, η οποία εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής φίρμας Gazoo Racing, τα σχόλια των ειδικών και όσων το έχουν οδηγήσει είναι κάτι παραπάνω από θετικά.
Λίγους μήνες μετά και η εταιρεία Litchfield αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο πρότζεκτ που αφορά την μηχανική βελτίωση του GR Yaris. Καταρχήν, μετά τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη Iain Litchfield αγοράστηκαν δύο μοντέλα, επάνω στα οποία θα ξεκινήσουν οι μετατροπές. Αυτές εστιάζονται καταρχήν στον κινητήρα των 1,6 λίτρων, ο οποίος αποτελεί και το ισχυρότερο τρικύλινδρο μοτέρ που έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής.



Όπως δηλώνουν επίσημες πηγές μέσα από την Litchfield, έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες δοκιμές, που πραγματοποιήθηκαν μέσω υπολογιστή, έχοντας στόχο την αύξηση της πίεσης του turbo. Αποτέλεσμα είναι η θεωρητική ισχύς των 261 ίππων της εργοστασιακής έκδοσης να ξεπερνά τώρα τους 300, ενώ η ροπή από τα 360 Nm σκαρφαλώνει στα 385. Αλλά οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Το «άγριο» GR Yaris αναμένεται να διαθέτει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και εναλλάκτη (intercooler), επαναπρογραμματισμένο ECU, διαφορετικό σύστημα εξάτμισης, αλλά και αναβαθμισμένη ανάρτηση.



Επάνω σε αυτό να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαθέτει ανάρτηση coilover με αγωνιστικά αμορτισέρ και ελατήρια της Nitron, καθώς και σινεμπλόκ πολυουρεθάνης. Φυσικά από το μενού δεν θα λείπουν τα μπάκετ καθίσματα που θα έχουν χαμηλότερη έδρα και ο κλωβός ασφαλείας (roll cage).





Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το… καυτό Yaris θα διατίθεται στην τιμή των 35.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου