Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Λόιντ Όστιν ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Εγκρίθηκε και επίσημα από τη Γερουσία η επιλογή του Τζο Μπάιντεν να διορίσει τον Λόιντ Όστιν στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. «Είναι τιμή και προνόμιο να υπηρετώ ως ο 28ος υπουργός Άμυνας της χώρας μας και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι ο πρώτος Αφροαμερικανός που κατέχει τη θέση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Ο Όστιν, ο πρώτος μαύρος σε αυτή τη θέση, στρατηγός τεσσάρων αστέρων, αποστρατεύτηκε το 2016.
Γι'αυτόν τον λόγο χρειαζόταν έγκριση από το Κογκρέσο για να αναλάβει τον ρόλο, που συνήθως απαιτεί ο υψήφιος να έχει αποστρατευθεί για τουλάχιστον επτά χρόνια πρoτού αναλάβει τη θέση.

Ο διορισμός του Όστιν εγκρίθηκε με 90 ψήφους υπέρ έναντι 2 κατά, πολύ περισσότερες από την απλή πλειοψηφία που χρειαζόταν.

Γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ο Όστιν θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, μόλις δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν στην προεδρία.
Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, επισήμανε τις πολλές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας αλλά και του ανταγωνισμού με την Κίνα και τη Ρωσία.

«Ο στρατηγός Όστιν είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος ηγέτης, με μακρά και διακεκριμένη καριέρα στον αμερικανικό στρατό», τόνισε.

Ο απερχόμενος, Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Τζέιμς Ίνχοφ εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον Όστιν.

Νωρίτερα, το Κογκρέσο είχε εγκρίνει την εξαίρεση με την οποία επιτράπηκε στον Όστιν να τεθεί επικεφαλής του Πενταγώνου μολονότι δεν έχουν περάσει ακόμη επτά χρόνια αφότου αποστρατεύτηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου