Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Δισεκατομμυριούχοι στήριξαν Ρεπουμπλικάνους που προσπάθησαν να ανατρέψουν τη νίκη Μπάιντεν

 Ομάδα που αντιτίθεται στην καταβολή φόρων ξόδεψε 20 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει 42 βουλευτές που ψήφισαν ενάντια στην επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν, υποστηρίζει ο Guardian – Περίπου 30 βουλευτές έλαβαν πάνω από 100.000 δολάρια έμμεσα ή άμεσα
Κοινό παρονομαστή φαίνεται ότι έχουν 42 Ρεπουμπλικανοί που προσπάθησαν να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν. Ο λόγος για τη «Λέσχη για την Ανάπτυξη», ένα γκρουπ που τάσσεται κατά των φόρων και χρηματοδοτείται από δισεκατομμυριούχους, και που αναδεικνύεται στους ισχυρότερους υποστηρικτές τους, σύμφωνα με ανάλυση του βρετανικού Guardian.

Η Λέσχη για την Ανάπτυξη υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία 42 Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών και βουλευτών, που πρόσκεινται στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος και οι οποίοι ψήφισαν ενάντια στη λαϊκή βούληση. Όπως φαίνεται, η Λέσχη παρείχε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια εμμέσως ή απευθείας ως υποστήριξη στις προεκλογικές εκστρατείες που διεξήγαγαν το 2018 και το 2020, σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Υπεύθυνης Πολιτικής. Περίπου 30 από τους πλέον σκληροπυρηνικούς έλαβαν πάνω από 100.000 δολάρια εμμέσως ή άμεσα.




Από τους πλέον ωφελούμενους είναι ο Τζος Χόλεϊ και ο Τεντ Κρουζ, που ηγήθηκαν της προσπάθειας ακύρωσης του Μπάιντεν, όπως και ο νεοεκλεγείς ακτιβιστής Λόρεν Μπόεμπερτ, μέλος της ομάδα Qanon, που υποστηρίζει θεωρίες συνωμοσίας.

Τα δημόσια στοιχεία δείχνουν ότι οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες της Λέσχης για την Ανάπτυξη είναι ο Ρίτσαρντ Ουλέιν, που είναι συνιδρυτής ναυτιλιακής στο Ουισκόνσιν και ο Τζέφρι Γιας, συνιδρυτής του Susquehanna International Group με έδρα τη Φιλαδέλφια και με εταιρεία στοιχημάτων στο Δουβλίνο.



Η στήριξή τους βοήθησε να μετατραπεί ο οργανισμός από μία οργάνωση κατά των ρυθμιστικών αρχών και κατά των φόρων σε μια οργάνωση που στηρίζει μερικούς από τους πλέον ριζοσπάστες και αντιδημοκρατικούς Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες στο Κογκρέσο.

Η Λέσχη έχει καταφέρει να μην ελεγχθεί για τον ρόλο της, καθώς δεν κάνει απευθείας προσφορές στους υποψήφιους. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τα κεφάλαια κάνοντας για παράδειγμα επιθέσεις στους αντιπάλους αυτών που στηρίζει.

Το 2018, η Λέσχη για την Ανάπτυξη ξόδεψε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια για να επιτεθεί στην Δημοκρατική γερουσιαστή Κλερ ΚακΚάσκιλ στο Μισούρι, με στόχο να κερδίσει ο Χόλεϊ, 41 ετών, απόφοιτος του Γιέιλ, με προεδρικές φιλοδοξίες και ο οποίος στήριξε τις αβάσιμες καταγγελίες του Τραμπ για απάτη στις εκογές.

Κανένας από τη Λέσχη δεν θέλησε να σχολιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου