Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός - Έρευνα: Παραμένει επί ώρες στα δωμάτια

Σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορωνοϊού ανά τον κόσμο ξεπερνούν τις 800.000
και οι θάνατοι τις 38.000, οι επιστήμονες εργάζονται ολοένα και πιο εντατικά πάνω στην κατανόηση του τρόπου μετάδοσης του κορωνοϊού από τον αέρα

Στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω αέρος και να παραμείνει στα δωμάτια επί ώρα, αφότου έχουν εγκαταλείψει τον χώρο οι ασθενείς, καταλήγει έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα.

Το γεγονός αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ιός μπορεί για ώρες να επιζήσει στον αέρα.
Ίχνη του κορωνοϊού εντοπίστηκαν, επιπλέον, σε νοσοκομειακούς διαδρόμους έξω από τα δωμάτια ασθενών, όπου γιατροί και νοσηλευτές μπαινόβγαιναν.

Δεδομένης της κατάστασης, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα συστήνουν στο προσωπικό του τομέα Υγείας να διαθέτει τον απαραιτητο προστατευτικό ρουχισμό.
Σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορωνοϊού ανά τον κόσμο ξεπερνούν τις 800.000 και οι θάνατοι τις 38.000, οι επιστήμονες εργάζονται ολοένα και πιο εντατικά πάνω στην κατανόηση του τρόπου μετάδοσης του κορωνοϊού από τον αέρα.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα βασίστηκε σε δείγματα που έλαβε από 11 δωμάτια ασθενών.

Οι ερευνητές εντόπισαν, τότε, σωματίδια στον αέρα τόσο μέσα στα δωμάτια όσο και στους διαδρόμους έξω από αυτά.

Όπως προκυπτει, από το επιστημονικό πόρισμα, ο κορωνοϊός έχει τη δυνατότητα να μολύνει, σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από τον αέρα, ενώ μεταδίδεται και σε ανθρώπους που δεν έχουν έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου