Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

JP Morgan: Οι αγορές πιθανότατα πέρασαν τα δύσκολα φτάνοντας στο ναδίρ

Οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η JP Morgan για τη σταθεροποίηση της αγοράς και την αναζωπύρωση έχουν σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί, όπως η τιμολόγηση του μεγέθους της
ύφεσης, η αναστροφή της θέσης των επενδυτών και τα έκτακτα δημοσιονομικά κίνητρα
Στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου -στα οποία συνήθως περιλαμβάνονται οι μετοχές και οι πιστώσεις- έχουν καταγράψει τα χαμηλότερα επίπεδα τους στο πλαίσιο της ύφεσης που απειλεί τις οικονομίες διεθνώς.

Οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η JP Morgan για τη σταθεροποίηση της αγοράς και την αναγέννηση της έχουν σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί, όπως η τιμολόγηση του μεγέθους της ύφεσης, η αναστροφή της θέσης των επενδυτών και η δημοσιονομική ρευστότητα, επισήμαναν οι αναλυτές.

Τα ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό αποτελούν τον αστάθμητο παράγοντα, καθώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ακόμη και αν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

«Οι αγορές υψηλού ρίσκου θα παραμείνουν ασταθείς όσο τα ποσοστά μόλυνσης δημιουργούν αβεβαιότητα σχετικά με το βάθος και τη διάρκεια του Covid-19, αλλά αρκετά έχουν αλλάξει τόσο θεμελιωδώς όσο και τεχνικά ώστε να δικαιολογήσουν την επιλεκτική προσθήκη κινδύνων. Οι περισσότερες αγορές υψηλότερου κινδύνου πιθανότατα έφτασαν στα χαμηλά τους για την ύφεση αυτή, εκτός μάλλον από το πετρέλαιο και κάποια νομίσματα αναδυόμενων αγορών που αντιμετωπίζουν ζητήματα βιωσιμότητας του χρέους» πρόσθεσαν.



Τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου θα διαπραγματεύονται υψηλότερα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους. Συστήνει οι επενδυτές να εστιάσουν σε αγορές υπερπουλημένες, κυρίως σε αυτές των οποίων οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν άμεσα σε αγορές.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι αναλυτές την ίδια άποψη για τα χαμηλά των αγορών.

Ο Ντέιβιντ Κόστιν της Goldman Sachs Group επανέλαβε την Παρασκευή ότι αναμένει περαιτέρω πτώση της αγοράς στις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μία λίστα με προϋποθέσεις για ένα ανοδικό ράλι παρόμοιες με αυτές που έχει θέσεις και η JP Morgan – της επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού, στοιχεία που δείχνουν ότι η τόνωση της νομισματικής πολιτικής έχει αποτελέσματα, καθώς και ολοκλήρωση της μείωσης των θέσεων των επενδυτών και των εκροών.
Αναπροσαρμογές χαρτοφυλακίου

Ο αναλυτής της τράπεζας, Τζον Νόρμαντ δήλωσε ότι η προσέγγισή του συμβαδίζει με τις συστάσεις της προηγούμενης εβδομάδας από τους αναλυτές της JP Morgan.

Αναφορικά με τις μετοχές, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η JP Morgan είχε σύσταση overweight για τις μετοχές σε όλη τη διάρκεια του έτους στο χαρτοφυλάκιο της, αν και μερικώς αυτό αντισταθμίστηκε με βραχυπρόθεσμες θέσεις σε πιστώσεις και long θέσεις στο αμερικανικό δολάριο.

Όπως τόνισε ο Normand, «οι αναλυτές μας για τα διεθνή χρηματιστήρια εκτιμούν ότι η αναλογία κίνδυνος/ανταμοιβή για τις μετοχές εξακολουθεί να κλίνει προς τα κάτω», καθώς τα ανοδικά ράλι ανακούφισης θα εξασθενίσουν.



Ο Νόρμαντ προειδοποιεί ότι δεν είναι κατάλληλα για αγορές όλα τα φθηνά χρηματιστήρια, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει ένα εύρος ανταμοιβής-κινδύνου. Τα ομόλογα αναπτυγμένων αγορών θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση κατανομών σε φτηνές πιστώσεις και μετοχές, αλλά τα sell-off ομολόγων θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούνται ως ευκαιρίες για αγορά χρόνου προκειμένου να έχει κάποιος ασφάλεια μέχρι το επόμενο σοκ.

Οι μετοχές και τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών δικαιολογούν κάποια έκθεση, εκτιμά ο Νόρμαντ. Ακόμη και αν τα θεμελιώδη στοιχεία των χωρών τους μπορεί να μην βελτιωθούν σε σχέση με τα αναπτυγμένα κράτη, υπάρχει το ενδεχόμενο μιας «σημαντικής και ευρείας πτώσης» του δολαρίου των ΗΠΑ, κάτι που ευνοεί τα περιουσιακά στοιχεία των αναπτυσσόμενων αγορών. JP Morgan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου