Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Μπαράζ εμπρησμών τα ξημερώματα - Έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικές κατασκευές

Άγνωστος οι άγνωστοι προχώρησαν σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον καρναβαλικών
κατασκευών τα ξημερώματα της Τρίτης στο κέντρο της Πάτρας, προκαλώντας κινητοποίηση σε Αστυνομία και Πυροσβεστική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tempo24, στις 5 το πρωΐ αυτοκίνητο με σκούρο χρώμα στάθμευσε απέναντι από το Δημαρχείο της Πάτρας. Ένας άνδρας που βγήκε από το όχημα κατευθύνηκε προς την πόρτα του κτιρίου όπου έχει τοποθετηθεί καρναβαλική κατασκευή και την πυρπόλησε, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στην καρναβαλική φιγούρα, όσο και στην πρόσοψη του Δημαρχείου.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν δημοτική υπάλληλος η οποία εκείνη την ώρα κατευθυνόταν προς το δημοτικό κατάστημα για εργασία. Όπως είπε η ίδια στο tempo24.news είδε τον άνδρα που κατευθυνόταν από το σταθμευμένο αυτοκίνητο προς το Δημαρχείο και στην αρχή νόμισε οτι επρόκετο για υπάλληλο διανομής τύπου. Όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και ενώ είχε πλησιάσει ακόμη περισσότερο, είδε φλόγες να ξεπηδούν από την καρναβαλική κατασκευή και τον δράστη με γρήγορες κινήσεις να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο. Το όχημα στο οποίο δεν έχει διακριβωθεί ακόμη αν επέβαινε και δεύτερο άτομο κατευθύνθηκε στην οδό Βότση και εξαφανίστηκε.
Αμέσως η υπάλληλος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία πλήρωμα της οποίας έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο και κατάφερε να σβήσει την φωτιά, ενώ ειδοποιήθηκε άμεσα και ανώτερη υπάλληλος του Δήμου.
Περίπου 45 λεπτά αργότερα, (λίγο πριν τις 6 τοι πρωΐ, πιθανότατα ο ίδιος ή οι ίδιοι δράστες πυρπόλησαν καρναβαλική κατασκευή που έχει τοποθετηθεί στην Ακτή Δυμαίων (και Τριών Ναυάρχων). Διερχόμενοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και επί τόπου έφθασαν τρείς άνδρες με ένα όχημα που κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά. Το όχημα με τον (ή τους) επιβαίνοντες αναζητά η Αστυνομία, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Να σημειωθεί τέλος οτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό εμπρησμού, αφού άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους στα Ζαρουχλέικα και στα Συχαινά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου