Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Φωτιά στον Υμηττό: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο λέει η πυροσβεστική

Στοίχημα να μην περάσει η φωτιά στο δάσος της Καισαριανής - Στο «καμένο-άκαυτο» οι
ρίψεις νερού από 12 αεροσκάφη και ελικόπτερα - Ζημιές σε τέσσερα σπίτια στην Παιανία - Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας  Οι φλόγες είχαν 20 μέτρα ύψος - Ερευνώνται καταγγελίες για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες όταν ξεκίνησε η φωτιά στις 3:18

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς που ξεκίνησε από τις 3:18 τα ξημερώματα οπότε και εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία, στην οδό Σερρών, και πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο αν και έφτασε στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής «το στοιχήμα είναι να μην μπει η φωτιά στο δάσος της Καισαριανής».

Στην περιοχή από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και συνεχίζουν ρίψεις νερού στα όρια «καμένου-άκαυτου», όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο ελικόπτερα Σινούκ.







«Είχαμε δύο μεγάλα μέτωπα: το ένα σε χαράδρα κοντά στον οικισμό της Παιανίας και το δεύτερο στην κορυφογραμμή» συμπλήρωσε για την εικόνα που είχε στην αρχή η πυρκαγιά.
«Ο μεγάλος κίνδυνος ήταν να μην περάσει την κορυφογραμμή. Όλοι ευτυχώς ήταν στα σημεία που έπρεπε, όταν έπρεπε, και έκαναν όσα έπρεπε» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές «έτρεξαν» πρωτόκολλα εκκένωσης «αλλά δεν χρειάστηκε να τα ενεργοποιήσουμε».«Το κράτος λειτούργησε, αποδείξαμε στον κόσμο ότι μπορεί να αισθάνεται ασφαλής» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου