Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Χιροσίμα-6η Αυγούστου 2019: Μια θλιβερή επέτειος!

Αγαπητοί φίλοι:Σαν σήμερα, πριν 74 χρόνια, το πρωί της 6ης Αυγούστου 1945, ρίχτηκε η πρώτη ατομική βόμβα στην πόλη της Χιροσίμα των 300.000 κατοίκων.
Η ατομική βόμβα, «Little Boy» (αγοράκι), όπως την ονόμασαν, ισοπέδωσε σχεδόν την πόλη και θανάτωσε ακαριαία 70.000 ανθρώπους, και συνολικά, τις εβδομάδες που ακολούθησαν, 140.000 ανθρώπους!

Σύμφωνα με το ημερολόγιο του συγκυβερνήτη του βομβαρδιστικού, του κ. Λιούϊς, ο οποίος έγραψε τα εξής:

«Ένα εκτυφλωτικό φως γέμισε το αεροσκάφος. Γυρίσαμε και κοιτάξαμε την Χιροσίμα. Η πόλη ήταν σκεπασμένη από ένα τρομερό σύννεφο, που ανέβαινε σαν μανιτάρι. Κανείς δεν μιλούσε. Ξαφνικά, όλοι άρχισαν να φωνάζουν έντρομοι. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, κοιτάξτε. Θεέ μου, τι κάναμε;»

Χωρίς αμφιβολία, θα συμφωνήσουμε με τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης της Χιροσίμα, κ. Καζούμι Ματσούϊ:

«Αν η ανθρωπότητα ξεχάσει την ιστορία, ή πάψει να την κοιτάει καταπρόσωπο, μπορεί να διαπράξουμε άλλο ένα φρικιαστικό λάθος!»

Καθώς παρακολουθούμε με φρίκη και δέος τις ειδήσεις παγκόσμια, και τα όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, όπως πρωτοφανή και πρωτόγνωρη άνοδο της θερμοκρασίας, ακόμη και στην Γροιλανδία, επικίνδυνα ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστροφικούς σεισμούς, πολλοί ειλικρινείς και λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι αναρωτιούνται:

«Μήπως ο Θεός εξαπολύει την οργή του και τιμωρεί την ανθρωπότητα;»

Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, επιρρίπτουν την ευθύνη στον Θεό, για όλα τα δεινά που πλήττουν την ανθρωπότητα.

Μάλιστα, σε αυτό το συμπέρασμα έχουν συμβάλλει με τα σχόλιά τους, εξέχοντες κληρικοί, οι οποίοι δηλώνουν απερίφραστα:
«Ο Θεός τιμωρεί τους ανθρώπους, θέλοντας να αφυπνίσει την πωρωμένη και αναίσθητη συνείδηση της ανθρωπότητας!»

Εντούτοις, τέτοιες δηλώσεις και σχόλια, αποτελούν όχι μόνο βλασφημία και ύβρη για τον Θεό, αλλά επίσης πιστοποιούν βαθύτατη άγνοια, καθώς και διαστρέβλωση των διδασκαλιών της Αγίας Γραφής.

Ως μελετητής της Αγίας Γραφής επί 50 και πλέον χρόνια, θα παρακαλούσα θερμά τους απανταχού ειλικρινείς και λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους, να μελετήσουν προσεκτικά το εσώκλειστο άρθρο με θέμα:

«Μας Τιμωρεί ο Θεός; Φυσικές Καταστροφές-Γιατί τόσο πολλές;»

Το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο υπάρχει στον ιστότοπο jw.org, δίνει σαφείς, ξεκάθαρες και λογικές απαντήσεις, βασισμένες αποκλειστικά στην Αγία Γραφή, σχετικά με τα προαναφερόμενα ερωτήματα.

Φιλικά και με εκτίμηση,
Βασίλης Δεδότσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου