Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

22 διεμφυλικοί άντρες γέννησαν υγιέστατα μωρά το 2018


Το να γεννάς ένα μωρό δεν σε κάνει λιγότερο άντρα, υποστηρίζει ακαδημαϊκός
Φαίνεται πως στην εποχή μας και οι άντρες γεννούν, καθώς οι στατιστικές πλέον
καταγράφουν επισήμως διεμφυλικούς (transgender) άντρες να έχουν κυοφορήσει και φέρει στον κόσμο υγιέστατα μωρά.

Το 2018 μόνο στην Αυστραλία καταγράφηκαν στα ιατρικά αρχεία 22 τέτοιες περιπτώσεις, γεγονός που σχολίασε η ακαδημαϊκός δρ Λόρεν Ροζγουάρν, λέγοντας πως το να γεννά κανείς και να είναι έγκυος μπορεί να είναι «αντρικό» χαρακτηριστικό.

Η δρ Ροζγουάρν είναι λέκτορας κοινωνικών και πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο με αφορμή την δημοσιοποίηση των σχετικών στατιστικών.

«Η αρρενωπότητα μπορεί να σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό για τον καθένα. Είμαι σίγουρη ότι η δική σας αρρενωπότητα είναι πολύ διαφορετική από κάθε άλλο συνάδελφό σας», είπε στον δημοσιογράφο που την ρώτησε σχετικά.

Την συζήτηση προκάλεσε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Ιππόκαμπος», καθώς το αρσενικό του θαλάσσιου αυτού όντος κυοφορεί τα αβγά και τα γεννά. Το ντοκιμαντέρ δείχνει μεταξύ άλλων έναν 30χρονο διεμφυλικό άντρα, που αντιλαμβάνεται το φύλο του διαφορετικά από το φύλο που του προσδιορίστηκε κατά τη γέννηση, να προετοιμάζεται να γεννήσει και να φέρει στη ζωή το γιο του.

Συνολικά, την περασμένη δεκαετία 228 άντρες κυοφόρησαν μωρό. Το 2009 ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που καταγράφηκε παρόμοια περίσταση.

Η δρ Ροζγουάρν συστήνει στην κοινωνία να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο φαινόμενο. «Πρέπει να προσαρμοστούμε στο πώς αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους», λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου