Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Έρχονται ξανά 40άρια - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» τον Δεκαπενταύγουστο

 «Καυτός» ο Δεκαπενταύγουστος, ποιες περιοχές και νησιά θα «ψηθούν» από τα 40άρια -
Χιόνισε στην Κρήτη!
Ο καύσωνας είναι εδώ και θα συνεχίσει να ανεβάζει τον υδράργυρο μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα την Δευτέρα, όπου κατά τόπους θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Συγκεκριμένα η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 39, στα δυτικά ηπειρωτικά από 23 έως 40, τη Θεσσαλία από 20 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 34 και τοπικά έως 35 με 36, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 23 έως 31 και στην Κρήτη από 22 έως 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς.






Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τον Πατραϊκό κόλπο όπου πρόσκαιρα θα φτάνουν και τα 6 με 7 μποφόρ. Το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.



Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Τι καιρό θα έχουμε την Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι στα νότια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους στη Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις βόρειες Κυκλάδες πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 με 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Έως τους 41 βαθμούς έφθασε την Κυριακή η θερμοκρασία

Τους 41 βαθμούς Κελσίου άγγιξε η θερμοκρασία το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά ηπειρωτικά της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Αμαλιάδα και στα Αρφαρά Μεσσηνίας (40,7 βαθμοί), στην Άρτα (40,3) και στην Αμφιλοχία (40,1).

Παράλληλα, ιδιαίτερα ενισχυμένο ήταν το μελτέμι στο Αιγαίο. Η ισχυρότερη ριπή που είχε καταγραφεί έως τις 18:00 ώρα Ελλάδος, ήταν 111 χλμ/ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου και ακολουθούσαν η Πεντέλη (98 χλμ/ώρα), η Μονεμβασιά (85), η Χίος (84) και η Τήνος (81 χλμ./ώρα).

Δεκαπενταύγουστος με καύσωνα: Δείτε ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Αύγουστος, καλοκαίρι και καύσωνας! Και τα τρία είναι εδώ...

Σχεδόν ολόκληρη η χώρα συνεχίζει να βαδίζει σε ρυθμούς... καύσωνα!

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολλυδά, από τις 13 με 17 Αυγούστου υπάρχει τάση περαιτέρω ανόδου της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και θα παρουσιάσουν άνοδο και στα ανατολικά τμήματα στις αρχές της εβδομάδος, αλλά και το ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθεί μετεώγραμμα της Δυτικής Ελλάδος, εκεί όπου εκεί η ζέστη διατηρείται μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Το μετεώγραμμα μοιάζει να είναι μετατοπισμένο χρονικά κατά ένα διήμερο.



ΤΡΙΤΗ 13-08-2019 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και την Τρίτη πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 15-08-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Χιόνισε στην Κρήτη!

Αν και βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον του καλοκαιρινού μήνα Αυγούστου, κυκλοφορούν φωτογραφίες από χρήστες στο διαδίκτυο που δείχνουν χιόνια στην περιοχή Κακοπέρατο Θερίσσου στο νομό Χανίων, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου