Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί η Αννα άφησε τον ΣΚΑΪ για το Ιδρυμα Νιάρχος


  «Συμβαίνει τώρα» η μετακόμιση της γνωστής δημοσιογράφου από τα πλατό της εκπομπής
σε διοικητική θέση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Τalk of the town στον μιντιακό κόσμο έγινε η ηχηρή μεταγραφή της Αννας Μπουσδούκου από τα τηλεοπτικά πλατό του ΣΚΑΪ στα πολυτελή γραφεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το φλογερό φλερτ που κατέληξε σε γάμο υποβόσκει εδώ και δύο χρόνια, καθώς η νεαρή Αννα-Κύνθια ήταν παρούσα σε όλα τα μεγάλα events του Ιδρύματος, και μάλιστα σε ρόλο παρουσιάστριας.

Η δυναμική δημοσιογράφος όμως δεν είναι το μόνο δυνατό όνομα στη λίστα των ηχηρών μεταγραφών του Ιδρύματος. Η πρώτη και πιο εντυπωσιακή μετακίνηση είναι αυτή του Σταύρου Σταυρόπουλου, του θρυλικού προϊσταμένου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ο οποίος αποφάσισε μετά από 20 χρόνια στο κυνήγι των δολοφόνων και ακόμη περισσότερα στην ΕΛ.ΑΣ. να μεταπηδήσει από τον σκοτεινό κόσμο του εγκλήματος στον πολιτισμό. Στο νέο του πόστο ο πρώην αρχηγός του Ανθρωποκτονιών δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως και να τα πηγαίνει περήφανα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ούτε κλοπή πορτοφολιού στους χώρους του Ιδρύματος! Την ώρα δηλαδή που στην Αθήνα η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, στο Σταύρος Νιάρχος κυριολεκτικά είναι μηδενική...

Αφησε την τηλεόραση


Ενα φλογερό φλερτ που κατέληξε σε γάμο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη σχέση της Αννας Μπουσδούκου με το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η είδηση στις αρχές Αυγούστου ότι η νεαρή Αννα-Κύνθια, όπως είναι το πλήρες όνομα της δημοσιογράφου, αποχωρεί από το κανάλι του Φαλήρου το οποίο υπηρέτησε πιστά επί 13 συναπτά έτη έκανε ελάχιστους να απορούν, αφού οι παροικούντες τη μιντιακή Ιερουσαλήμ λένε με νόημα ότι η επιλογή της ήταν απλώς το φυσικό επακόλουθο μιας σταθερής συνεργασίας που είχε η δημοσιογράφος με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Και η οποία μάλιστα κρατά από το 2017 καθώς με μια απλή αναζήτηση θα διαπιστώσει κανείς ότι σε όλα τα μεγάλα events του Ιδρύματος η κυρία Μπουσδούκου βρίσκεται σε πρώτο πλάνο αναλαμβάνοντας τον ρόλο της παρουσίασης και του συντονισμού σε εκδηλώσεις που φιλοξενούν τα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα από τον χώρο των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού και της γαστρονομίας.

Οπως αυτή τον Ιανουάριο του 2017, όταν η τότε σύμβουλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πρόγραμμα, Αννα-Κύνθια Μπουσδούκου μαζί με τις κυρίες Λένα Βλαβιανού, διευθύντρια επικοινωνίας του Ιδρύματος, και Τζάνιν Τζάκετ, αντιπρύτανη της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, έδωσαν συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την τριετή δωρεά του Ιδρύματος για τη στήριξη ενός πιλοτικού προγράμματος μετεκπαίδευσης για νέους δημοσιογράφους και αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών δημοσιογραφίας στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ άλλων, τον Ιούλιο ανέλαβε να συντονίσει εκδήλωση με θέμα «Το ποδόσφαιρο στον κόσμο» στο οποίο συμμετείχε ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, Εντμιλσον, αλλά και ο πρώτος αντιπρόεδρος της FC Barcelona Χόρντι Καρντονέρ ενώ στο SNF RUN που διοργανώνει το Ιδρυμα αναλαμβάνει τη μετάδοση του αγώνα. Η Αννα-Κύνθια Μπουσδούκου, απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, έκανε τα πρώτα της βήματα στα ερτζιανά ως ρεπόρτερ του ελεύθερου ρεπορτάζ ενώ ασχολήθηκε με τη σύνταξη, τη δημοσιογραφική επιμέλεια και την παραγωγή εκπομπών.

Πολυσχιδής προσωπικότητα και πνεύμα ανήσυχο, ανέπτυξε πλούσια αρθρογραφία σε περιοδικά ποικίλης ύλης. Το 2011 μεταπήδησε από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση ξεκινώντας την παρουσίαση μεταμεσονύκτιου δελτίου ειδήσεων. Με σταθερά ανοδική πορεία, το 2013 πέρασε στην πρωινή ζώνη αναλαμβάνοντας την παρουσίαση δίωρης ενημερωτικής εκπομπής ενώ από το 2016 εντάχθηκε στην ομάδα του TEDxThessaloniki.

Τον φετινό Αύγουστο ήρθε η μεγάλη αλλαγή. Η δημοσιογράφος ανακοίνωσε στη διεύθυνση του ΣΚΑΪ την παραίτησή της και άρα την οριστική διακοπή της συνεργασίας. Ενα διαζύγιο, όπως λένε οι πληροφορίες, βελούδινο, αφού, όπως εξήγησε η ίδια, δεν εγκαταλείπει τον σταθμό για άλλη τηλεοπτική στέγη, αλλά για να αναλάβει διοικητική θέση στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες λένε ότι το πρόγραμμα της νέας σεζόν είναι ήδη πολύ φορτωμένο με ταξίδια και καθημερινές επαφές στην ατζέντα, καθώς, μεταξύ άλλων, θα έχει υποστηρικτικό ρόλο στον τομέα υποτροφιών για δημοσιογράφους, αλλά και σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου