Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία


«Ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, περιμένουμε περισσότερες ζημιές και περισσότερα θύματα»,
είπε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ανακούφισης από Εθνικές Καταστροφές   Σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, μερικές ώρες μετά έναν ηπιότερο σεισμό που προκάλεσε την κατάρρευση σπιτιών στην ίδια περιοχή, ενώ αξιωματούχοι αναμένουν και άλλες ζημιές.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη μέσα σε μία ώρα, όμως οι αξιωματούχοι κάλεσαν τον κόσμο στην πληγείσα περιοχή να παραμείνει σε επιφυλακή καθώς ένας αριθμός μέτριων μετασεισμών σημειώθηκαν στην περιοχή.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο κέντρο του νησιού και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

«Συμβουλεύουμε τον κόσμο να παραμείνει σε ασφαλή περιοχή, να μείνει μακριά από κατεστραμμένα κτήρια», ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ανακούφισης από Εθνικές Καταστροφές.
Πρόσθεσε πως η εθνική υπηρεσία στην Τζακάρτα δυσκολεύεται να προσεγγίσει κάποιες υπηρεσίες στην περιοχή.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναθεώρησε το μέγεθος του δεύτερου σεισμού από τους 7,7 βαθμούς, όπως είχε πει αρχικά, στους 7,5.

Ο πρώτος σεισμός κατέστρεψε σπίτια και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 άλλων, ανέφεραν οι αρχές.

«Ο (δεύτερος) σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, περιμένουμε περισσότερες ζημιές και περισσότερα θύματα», είπε ο Νουγκρόχο.

Μια ακολουθία σεισμών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων στο νησί Λομπόκ, εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σουλαουέζι.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο Δακτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού και πλήττεται συχνά από σεισμούς.

Το 2004, μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε ανοικτά του νησιού Σουμάτρα προκάλεσε τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 226.000 άνθρωποι σε 13 χώρες, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 120.000 στην Ινδονησία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου