Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ι.ΤΟΥΝΤΑΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ & ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ
ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Με επιφύλαξη δικαιωμάτων )
ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ,
Δημοτικού Συμβούλου,
κατοίκου Σπάτων Αττικής,
ΚΑΤΑ
Του κ. Δήμαρχου Σπάτων Αρτέμιδος 
που κατοικοεδρεύει 
στα Σπάτα Αττικής 
επί της οδού Χρ. Μπέκα και Βασ. Παύλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ:
Σε όλα τα ΜΜΕ, τοπικά και μη.

Με μεγάλη μου έκπληξη έλαβα γνώση της κοινοποιηθείσας σε εμένα από αυθημερόν και με αριθμό πρωτ. 14179/22.05.2018 απόφαση σας.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από την εκλογή μου ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Εποχή-Δύναμη Αλλαγής» της οποίας ηγείστε, υπηρετώ με το σθένος και την εμπειρία που με χαρακτηρίζει τα συμφέροντα και την πρόοδο του τόπου μας παρά τις αντιξοότητες και τις συγκυρίες της εποχής που διανύουμε και τιμώ σε ύψιστο βαθμό την εντολή που έλαβα από πλήθος συμπολιτών μας οι οποίοι με εμπιστευθήκαν για την εκπροσώπησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του τόπου μας.
Η εντολή αυτή, αδιαμφισβήτητη και διαρκής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να ασκώ δημόσιο διάλογο αλλά και κριτική, με γνώμονα αποκλειστικά την ευημερία και την πρόοδο του τόπου μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εκφραζόμενη διαφωνία μου μαζί σας σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας, μέσα από ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο, ως μέλος του συλλογικού οργάνου (ΔΣ) που οφείλει να διοικεί «άριστα» τον τόπο.
Δεν σας κρύβω ότι οι ενορχηστρωμένες μεθοδεύσεις και τακτικές που ακολουθείτε το τελευταίο διάστημα σε πολλά ζητήματα, με οδήγησαν σε σκέψεις να παραιτηθώ από το αιρετό αξίωμα μου.

Τις σκέψεις μου αυτές, γνωστοποίησα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την 22.05.2018 και ώρα 10:05π.μ. το περιεχόμενο του οποίου έχει αυτολεξεί ως εξής: 
«Προς κύριον ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ. 
Κύριε Πρόεδρε σας ανακοινώνω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ. Για έναν και μόνο λόγο. 
Αυτός δε είναι. ΣΥΧΑΜΑΡΑ! Αν θέλετε το ανακοινώνετε στο αμέσως επόμενο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.!! 
ΕΎΧΟΜΑΙ ΔΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΣ ΜΑΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ». 
Η ανακοίνωση μου αυτή, δεν φέρει υπογραφή, δεν πληρεί τις τυπικές προϋποθέσεις δηλώσεως παραίτησης αιρετού και ουδέποτε την κατέθεσα ο ίδιος στο πρωτόκολλο του Δήμου.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, στο μήνυμά μου περιλαμβάνεται ανακοίνωση και όχι δήλωση, διότι η δήλωση παραίτησης αιρετού όταν έχει γίνει ορκωμοσία και εγκατάσταση των δημοτικών αρχών τελεί υπό ορισμένες τυπικές προϋποθέσεις και εφαρμοστέο είναι το άρθρο 54 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 σύμφωνα με το οποίο «Η παραίτηση των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων υποβάλλεται εγγράφως στον οικείο δήμαρχο και γίνεται οριστική αφότου ο δήμαρχος την αποδεχτεί ή μετά την παρέλευση ενός μηνός από την κατάθεση της σχετικής δήλωσης στο πρωτόκολλο.»
Αμέσως μετά την αποστολή του μηνύματος, αφενός γνωρίζοντας τις δόλιες τακτικές και μεθοδεύσεις τις οποίες μετέρχεστε και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε και αφετέρου αναλογιζόμενος τους συμπολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους για να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα τους ακόμα και αν πρέπει να «στέκομαι σθεναρά απέναντί σας», μετέβην ο ίδιος στο δημοτικό μέγαρο και κατέθεσα την υπ’ αριθμ. 14206/22.05.2018 ανάκληση παραιτήσεως.
Πάραυτα, όπως άλλωστε είχα ευστόχως προβλέψει γνωρίζοντας την τακτική σας, την παραπάνω άτυπη ανακοίνωση σπεύσατε να βαπτίσετε επίσημη παραίτηση, χωρίς να πληρείται το γράμμα του νόμου και την χρησιμοποιήσατε όπως θέλετε και σας εξυπηρετεί, προκειμένου να απεμπολήσετε και να «θάψετε» την φωνή μου και την φωνή των συμπολιτών μας που με ψήφισαν, καταργώντας κάθε μορφής ουσιαστικού και δημοκρατικού λόγου. Η αλήθεια είναι ότι ενοχλείστε με τις όποιες αντιδράσεις και αντίθετες με τις δικές σας, εκφραζόμενες απόψεις. Ωστόσο, θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορείτε και δεν σας επιτρέπεται να διοικείτε μόνος τον τόπο αυτόν.
Επειδή, ουδέποτε κατέθεσα προς εσάς έγγραφη δήλωση παραίτησης αιρετού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 54 παρ. 3 του Ν. 3852/2010.
Επειδή, ουδέποτε κατέθεσα ο ίδιος την υπ’ αριθμ. 14139/22.05.2018 αίτηση Παραίτησης, η οποία άλλωστε δεν φέρει την υπογραφή μου.
Επειδή, εύλογες απορίες δημιουργεί η σπουδή και η ταχύτητα σας να εκδώσετε την υπ’ αριθμ. 14179/2018 απόφαση σας η οποία είναι άκυρη και ανίκανη να επιφέρει έννομα αποτελέσματα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά σας.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών ανακαλέσετε την υπ’ αριθμ. 14179/2018 απόφαση σας η οποία στερείται νομίμου ερείσματος και απέχετε από κάθε πράξη υλοποίησή της.
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι παραμένω δημοτικός σύμβουλος του Δήμου μας προασπίζοντας τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, εξακολουθώ να ασκώ όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει, μεταξύ των οποίων η δημόσια κριτική στις επιλογές, τακτικές και μεθοδεύσεις σας.
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ επίσης, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ασκήσω εναντίον σας όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα και βοηθήματα.
Η παρούσα θα κοινοποιηθεί σε όλα τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, τηλεοπτικά και έντυπα, τοπικά και μη.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς τον κ. Δήμαρχο Σπάτων Αρτέμιδας, στον οποίο απευθύνεται προς γνώσιν του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων αυτολεξεί το κείμενο της παρούσης εις την έκθεση επιδόσεως του.

ΣΠΑΤΑ, 23.05.2018
Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος και δηλών

10 σχόλια:

  1. Κύριε ΤΟΥΝΤΑ πάντα δείχνετε ΔΥΝΑΜΙΣΜΌ! Είμαστε σε αναμονή! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΤΟΥΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΝΤΙΡΛΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ? ΑΥΤΗ Η ΜΑΚΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 15sec ΔΗΜΑΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΞΙΑ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΟΥ.
    ΤΕΣ ΠΑ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΤΖΟΚΕΡ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΔΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ26 Μαΐου 2018 στις 9:28 μ.μ.

    Σε ευχαριστώ ΗΛΙΘΙΕ! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΝΝΑΚΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΤΗΣΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Π.Δ.Σ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΑΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΤΟ MAIL ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ .ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ Π.Δ.Σ ΖΗΣΗ ΕΚΑΝΕΣ ΠΙΣΩ....ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ26 Μαΐου 2018 στις 11:19 μ.μ.

    Φίλε το εγχειρίδιο του ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ το έχω σπίτι μου . Θέλεις να σου το στείλω? Άσε είσαι μικρός ακόμα! Σιγά σιγά θα μάθεις !
    ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΣΟΥ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.ΕΠΕΞΕΣ,ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ή ΓΙΝΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ27 Μαΐου 2018 στις 10:59 π.μ.

    Φίλε μου. Να σε ενημερώσω! Τώρα θα καθαρίσω μόνος μου!!. Όπως και την πρώτη φορά, με την ΖΗΣΗ!!!
    Έχω βέβαια να σου πω ότι αυτήν την φορά ζήτησα επισήμως την βοήθεια του περιβόητου ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ! Μου είπε δε ότι δεν μπορεί τωρα γιατι έχει πολύ δουλειά! Αν αλλάξει γνωμη βέβαια, εδώ είμαι!
    Αυτό που έχω να σου πω εγώ είναι ΚΟΝΤΌΣ ΨΑΛΜΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ28 Μαΐου 2018 στις 3:50 π.μ.

    ΒΑΡΈΘΗΚΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΆ ΣΥΧΑΘΙΚΑ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου