Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Περιβαλλοντική «βόμβα» ο γερασμένος στόλος ταξί στην Αττική

Οι εισαγωγείς αυτοκινήτων κάνουν λόγο για μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, λόγω των συχνών στάσεων και διελεύσεων των ταξί στο κέντρο που προκαλεί σοβαρές συνέπειες και στην υγεία
Το νέο θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Υποδομών με το οποίο σκοπεύει να βάλει κανόνες στις υπηρεσίες των διαδικτυακών εφαρμογών ταξί, τύπου Uber, αλλά και να ρυθμίσει θέματα των επαγγελματιών, αναζητά η αγορά.




Τις νέες ρυθμίσεις είχε παρουσιάσει ανεπίσημα στις αρχές Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, υποστηρίζοντας πλήρως τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Το σχέδιο που έχει πάρει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου από τον Ιούλιο, στόχος είναι να πάει προς ψήφιση στη Βουλή, τις επόμενες εβδομάδες. Χθες, το θέμα επανέφερε στο προσκήνιο ανακοίνωση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, με την οποία στο επίκεντρο μπαίνει ο γερασμένος στόλος των ταξί αλλά και η πρόβλεψη που φέρνει ο νέος νόμος, να αυξηθεί επιπλέον ο χρόνος ζωής τους. Ο Σύνδεσμος, υποστηρίζει ότι η μέση ηλικία των οχημάτων έχει αυξηθεί σε 11,1 χρόνια, με το 66,7% αυτών να είναι πεπερασμένης τεχνολογίας (Euro 2,3). Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει, πρόκειται για αυτοκίνητα που εκπέμπουν από 10 έως 16 φορές παραπάνω αιωρούμενα σωματίδια, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκπομπές των σύγχρονων οχημάτων (Εuro6).

Οι εισαγωγείς αυτοκινήτων κάνουν λόγο για μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, λόγω των συχνών στάσεων και διελεύσεων των ταξί στο κέντρο που προκαλεί σοβαρές συνέπειες και στην υγεία. Ζητούν μάλιστα από την πολιτεία να προστατέψει την κοινωνία με πολιτικές που δεν ευνοούν τα υπέργηρα οχήματα, όταν μάλιστα σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα απόσυρσης των παλαιών ντίζελ αυτοκινήτων και η βιομηχανία έχει αρχίσει να λανσάρει στην αγορά καινούρια ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου