Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΑΡΤΕΜΙΔΑ: Όλοι για kite surf! Γνωρίστε το σπορ που κερδίζει τις καρδιές (videos)

Το kite surf είναι ένα ιδιαίτερα θεαματικό θαλάσσιο σπορ που κερδίζει όλο και περισσότερους Έλληνες. 
Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Αττική γέμισαν τις παραλίες με kite surf.




Οι kite surfers που μαζεύονται στην Αρτέμιδα Αττικής για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ έχουν πλέον ξεπεράσει σε αριθμό τους κλασικούς windsurfers και οι πολύχρωμοι αετοί τους που τους βοηθούν να σχίζουν με χάρη το κύμα, γεμίζουν τον ουρανό.

O κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, δάσκαλος kite surf, εξηγεί ότι «είναι ένα άθλημα που ανακαλύφθηκε εδώ και μία 20ετία. Συνδυάζει το σερφ, καθώς και το πέταγμα αετού το οποίο μας δίνει μία ώθηση και μπορούμε να κάνουμε παιχνίδια στο κύμα και γενικότερα στη θάλασσα».



Παρ’ ότι το kite συγκαταλέγεται τεχνικά στα εξτρίμ σπορτς, εντούτοις δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού μπορεί να το δοκιμάσει οποιοσδήποτε από 8 μέχρι 80 ετών, αρκεί να έχει καλή φυσική κατάσταση, να ξέρει καλό κολύμπι και να ζυγίζει πάνω από 35 κιλά.



Τα εντυπωσιακά άλματα πάνω από το νερό προσφέρουν στους αθλητές μοναδικές εμπειρίες και στους θεατές αξέχαστες στιγμές δράσης, ενώ το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει ο Δανός Νικ Τζάκομπσεν, ο οποίος πραγματοποίησε στη Νότιο Αφρική άλμα ύψους 28 μέτρων και έμεινε στον αέρα 8,5 δευτερόλεπτα.

Σερφάρεις στο νερό ενώ πηδάς πάνω από τα κύματα με τη βοήθεια του ανέμου και το αξιοσημείωτο είναι ότι ο εξοπλισμός μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και με ένα δίκυκλο. Αυτό είναι το kite surf!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου