Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Αυτοί είναι οι απατεώνες που αγόραζαν ΙΧ με πλαστά εμβάσματα

Αυτοί είναι οι απατεώνες που αγόραζαν ΙΧ με πλαστά εμβάσματα - Στα 60.000 ευρώ η λεία τους
Απέσπασαν έξι οχήματα συνολικής αξίας 60.000 ευρώ από περιοχές της Θεσσαλονίκης και αποπειράθηκαν να πάρουν ένα ακόμη από περιοχή του Κιλκίς -
Έστελναν στους πελάτες πλαστά εμβάσματα που έδειχναν ότι δήθεν είχαν καταθέσει σε τράπεζα τα ποσά




Οι όλο και περισσότερες υποθέσεις που έρχονται στο φως για τον 49χρονο πατέρα και τον 27χρονο γιο του, οι οποίοι αγόραζαν οχήματα και «πλήρωναν» με πλαστά εμβάσματα, οδήγησαν στην έκδοση διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών για την δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών τους, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Γιουσουφίδη του Φωτίου Σαμπάνη και της Μαρίας Γιουσουφίδου, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και τον πατέρα του Φώτιο Σαμπάνη του Νικηφόρου και της Σοφίας, που γεννήθηκε στις Σέρρες το 1968. Και οι δυο κατηγορούνται για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με συνολικό όφελος που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην εξιχνίαση και άλλων  περιπτώσεων και η Ασφάλεια Σερρών παρακαλεί όσους γνωρίζουν κάτι για τους δράστες να επικοινωνήσουν μαζί της για να δώσουν πληροφορίες, διασφαλίζοντας την ανωνυμία τους και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ο Φώτιος Σαμπάνης του Νικηφόρου και της Σοφίας, που γεννήθηκε στις Σέρρες το 1968




Ο Ιωάννης Γιουσουφίδης του Φωτίου Σαμπάνη και της Μαρίας Γιουσουφίδου, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990




Πατέρας και γιος εμφανίζονταν ως αγοραστές για οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναρτήσει αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο και τους έστελναν πλαστά εμβάσματα που έδειχναν ότι δήθεν είχαν καταθέσει σε τράπεζα τα ποσά που ζητούσαν. Μέχρι στιγμής, η προανάκριση έχει διαλευκάνει δέκα απάτες και απόπειρες σε βάρος ιδιοκτητών οχημάτων που έγιναν τους τελευταίους δυο μήνες.

Έτσι, απέσπασαν έξι οχήματα συνολικής αξίας 60.000 ευρώ από περιοχές της Θεσσαλονίκης και αποπειράθηκαν να πάρουν ένα ακόμη από περιοχή του Κιλκίς, τα οποία προσπαθούσαν να πουλήσουν άμεσα αναρτώντας αγγελίες. Από την πώληση δυο αυτοκινήτων είχαν κερδίσει συνολικά 14.700 ευρώ, ενώ προσπάθησαν να πουλήσουν ακόμα ένα αντί 10.500 ευρώ. Όταν ο 27χρονος συνελήφθη στις 21 Ιουλίου για την εξαπάτηση ενός 35χρονου στις Σέρρες, ο 49χρονος πατέρας του διέφυγε επιχειρώντας να εμβολίσει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου