Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Σε καθεστώς προστασίας η πρώην Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας

Η Ορτέγκα αποπέμφθηκε από το αξίωμά της από την «Συντακτική Εθνοσυνέλευση» την οποία συνέστησε το καθεστώς Μαδούρο
Υπό την προστασία της κυβέρνησης της Κολομβίας βρίσκεται πλέον η αποπεμφθείσα γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουΐσα Ορτέγκα.




Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος αναφερόμενος στην πρώην υποστηρίκτρια και νυν πολέμια του καθεστώτος Μαδούρο που διέφυγε πριν από δύο ημέρες μαζί με την οικογένεια της στην Κολομβία.

Όπως είναι γνωστό, η Ορτέγκα αποπέμφθηκε από το αξίωμά της από την «Συντακτική Εθνοσυνέλευση» την οποία συνέστησε το καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας, με εκλογές στις οποίες δεν έλαβε μέρος η αντιπολίτευση και όχι από την νόμιμη Εθνοσυνέλευση της χώρας, η οποία εξελέγη στις γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2015.

Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίσα Ορτέγα, η οποία είχε δηλώσει πως φοβόταν ότι θα τη δολοφονούσαν, διέφυγε την Παρασκευή στην Κολομβία.

«Το απόγευμα η γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίσα Ορτέγα Δίας έφθασε από την Αρούμπα με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο στην Μπογοτά και ολοκλήρωσε την απαιτούμενη διαδικασία συμπλήρωσης των εγγράφων μετανάστευσης», ανέφερε η υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας.

Στην Ορτέγα είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και είχαν δεσμευτεί οι τραπεζικοί της λογαριασμοί όταν η Συντακτική Συνέλευση την καθαίρεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου