Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Κατέρρευσαν κτίρια από σεισμό 3,6 Ρίχτερ στο ιταλικό νησί Ίσκια

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο ιταλικό νησί Ίσκια (ανοιχτά της Νάπολι), συνέπεια του οποίου ήταν να καταρρεύσουν κτίρια και να εγκλωβιστούν αρκετοί άνθρωποι στα συντρίμμια.



Τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή και επιχειρούν να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονται στα γκρεμισμένα κτίρια.
Κατέρρευσαν κτίρια από σεισμό 3,6 Ρίχτερ στο ιταλικό νησί Ίσκια
Στην τοποθεσία Καταμίστιολα κατέρρευσε μια εκκλησία και ένα κτίριο εξαιτίας του σεισμού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι υπάρχουν τραυματίες, και ίσως, αγνοούμενοι.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20 και 57 λεπτά τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δόνηση έγινε πιο αισθητή στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

Ο αντιδήμαρχος της Κασαμίστιολα δήλωσε πριν λίγο ότι ένας τραυματίας, σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.











4 σχόλια:

  1. Με 3 Ρίχτερ κατέρρευσαν σπίτια, αυτοί είναι χειρότεροι απο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EKEI ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ,ΟΥΤΕ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΙΜΑ
      ΕΙΝΑΙ ΡΝΑ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΣΠΙΤΙΑ.ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΥ 1936-1938,ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΟΛΑ Κ ΤΑ ΝΗΣΙΑ Κ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  2. Χα το γνωρίζω οτι οι Έλληνες είναι υπερβολικά Αθηνοκεντρικοί αλλά και στα χωριά γίνονται σεισμοί δεν έχει ακουστεί ποτέ να πέσει κανένα σπίτι ή να σκοτωθεί κανένας με σεισμό 3 Ρίχτερ, για άλλες αιτίες μπορεί αλλά για τόσο μικρό σεισμό ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ,Η ΔΕΝ ΕΧΣΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΛΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ.
      'ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ'
      ΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Λ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ,
      ΔΡΑΜΑ,ΣΕΡΡΕΣ ΚΛΠ ΣΕ ΕΡΗΜΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΕΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΥΨΗ.ΜΕ 2-3 ΡΙΧΤΕΡ ΠΕΖΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΒΛΕΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΕΓΕΣ,ΤΟΙΧΟΙ,ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ Κ ΛΕΓΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΙ? ΡΩΤΑΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΒΟΣΚΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΑ-ΔΩΘΕ Κ ΡΗΜΑΖΕΙ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑΝΗ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ,ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΟΥ ΚΑΤΟΥ Κ ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ.
      ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ,ΑΛΛΟ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ Κ ΕΙΔΙΚΑ Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ? ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΕΣΑΝ 19000 ΚΤΙΣΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΡΙΚΟΜΕΧ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου