Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πέμπτο χτύπημα από τη σπείρα που ανατινάζει ΑΤΜ!

Για πέμπτη φορά χτύπησε η σπείρα των κακοποιών που έχουν ρημάξει εδώ και ένδεκα μήνες τα ΑΤΜ τραπεζών στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, ανατινάζοντάς τα με βόμβες για να ανοίξουν τις θυρίδες με τα χρήματα! Όμως, ούτε αυτή τη φορά τα μέλη της κατάφεραν να φύγουν… πλούσια!

Η ισχυρή έκρηξη στο ΑΤΜ της Αγροτικής τράπεζας που βρίσκεται στο κτίριο της εταιρείας «Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε», αναστάτωσε τους κατοίκους του Προβατώνα τα ξημερώματα της Κυριακής και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο μηχάνημα άλλα και στο κτίριο. Ωστόσο, οι δράστες δεν κατάφεραν να ανοίξουν την θυρίδα για να πάρουν τα χρήματα και αναγκάστηκαν να τραπούν άπρακτοι σε φυγή!

Οι ίδιοι δράστες, όπως όλα δείχνουν, είχαν χτυπήσει για τελευταία φορά στις 5 Μαΐου, όταν τοποθέτησαν εκρηκτική ύλη στο Α.Τ.Μ. της τράπεζας Πειραιώς στην ΒΙ.ΠΕ. της Κομοτηνής. Η έκρηξη διέλυσε το μεταλλικό κουτί και οι κακοποιοί άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το εσωτερικό του. Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα αγροτικό φορτηγάκι που είχαν κλέψει νωρίτερα έξω από ένα σπίτι, το οποίο εγκατέλειψαν αυτοκίνητο στην αγροτική περιοχή Αμάραντων Ροδόπης αφού πρώτα του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Από τη μεθοδολογία της δράσης τους, φαίνεται πως πρόκειται για τους ίδιους που έχουν χτυπήσει τουλάχιστον άλλα τρία ΑΤΜ με τον ίδιο τρόπο. Στις 29 Ιανουαρίου, ανατίναξαν με βόμβα το ATM που ήταν εγκατεστημένο στο δημαρχείο Μύκης στον οικισμό Σμίνθης του Εχίνου Ξάνθης και άρπαξαν περίπου 3.000 ευρώ. Στις 2 Ιουλίου 2011, παγίδευσαν το ΑΤΜ που ήταν εγκαταστημένο σε ένα κατάστημα με είδη αλιείας στην παραλία Οφρυνίου της Τούζλας στην Καβάλα, αλλά η έκρηξη δεν άνοιξε τη θυρίδα και αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή. Στις 21 Ιουνίου, είχαν αποτύχει να ανατινάξουν ένα ΑΤΜ σε τράπεζα στα Άβδηρα Ξάνθης, αφού η βόμβα δεν εξερράγη!

Πέμπτο χτύπημα από τη σπείρα που ανατινάζει ΑΤΜ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου