Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Με πανό «Καλωσήρθατε στην Κόλαση» υποδέχονται τους G20 οι διαδηλωτές

Με πανό «Καλωσήρθατε στην Κόλαση» υποδέχονται τους G20 οι διαδηλωτές
Κατεβάζουν στους δρόμους 20.000 αστυνομικούς για περίπου 10.000 διαδηλωτές - Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται και 28 ελικόπτερα, 185 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, 70 άλογα, 3.000 οχήματα και αρκετά πλοιάρια
«Φρούριο» από σήμερα το Aμβούργο με τις αρχές να θεωρούν υψηλής επικινδυνότητας για ταραχές την ακροαριστερή διαδήλωση "G20 – Welcome to hell" (Καλώς ήρθατε στην κόλαση) που ετοιμάζεται ανοίξει σε λίγες ώρες την... αυλαία της συνόδου κορυφής.




Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για βία. Όσοι είναι βίαοι, περιγελούν τη δημοκρατία», σε σημερινή της συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα "Die Zeit".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των γερμανικών αρχών, στη σημερινή αντικαπιταλιστική διαδήλωση θα ξεχυθούν στους δρόμους οκτώ έως δέκα χιλιάδες διαδηλωτές από τη Γερμανία και το εξωτερικό με τον Αντρέας Μπόιτ, δικηγόρο που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη πορεία διαμαρτυρίας, να προειδοποιεί: «Εάν δεχθούμε επίθεση τότε βεβαίως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να αμυνθούμε».

Στο μεταξύ, ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο του Αμβούργου έχουν ήδη προνοήσει καλύπτοντας με προστατευτικές ξύλινες πλάκες τις βιτρίνες τους. Συνολικά 20 χιλιάδες αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλη τη Γερμανία. Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται και 28 ελικόπτερα, 185 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, 70 άλογα, 3.000 οχήματα και αρκετά πλοιάρια. «Αν τα χρειαστούμε, θα τα επιστρατεύσουμε», δήλωσε με πνεύμα ετοιμότητας ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων για το G20, Χάρμουτ Ντούντε.

Η σύνοδος που ξεκινάει αύριο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο αναμένεται να αποτελέσει πρόκληση για την αστυνομία εξαιτίας της μεγάλης σημερινής κινητοποίησης των αντικαπιταλιστών διαδηλωτών, σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

H πορεία της αντικαπιταλιστικής διαδήλωσης «Kαλώς ήρθατε στην κόλαση» θα ξεκινήσει από την ψαραγορά κοντά στον Έλβα ποταμό ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους για την παρουσία χιλιάδων μελών του "black block", των αναρχικών οργανώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου