Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Μέση Ανατολή: Δύο ημέρες πριν τον εντοπισμό τους δολοφονήθηκαν οι έξι όμηροι

Μέση Ανατολή: Δύο ημέρες πριν τον εντοπισμό τους δολοφονήθηκαν οι έξι όμηροι Τουλάχιστον δύο ήταν οι τρομοκράτες της Χαμάς που δολοφόνησαν τους έξι ομήρους (Καρμέλ Γκατ, Έντεν Γερουσάλμι, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο), έκανε σήμερα γνωστό ο ισραηλινός στρατός, με βάση την εξέταση των διαθέσιμων ευρημάτων.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως εξετάζει τις σορούς δύο αντρών της Χαμάς που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του, επιχειρώντας να διαπιστώσει αν ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τους ομήρους.

Οι IDF ανέφεραν επίσης ότι στο τούνελ της Ράφα που εντοπίστηκαν οι όμηροι, βρέθηκε εξοπλισμός, ο οποίος μαρτυρεί την παρατεταμένη παραμονή τους εκεί - τουλάχιστον δύο ή τρεις εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν μπουκάλια ούρων, δεξαμενές συλλογής αποβλήτων, όπλα, ξηρά τροφή και στρώματα στα οποία κοιμούνταν.

Επιπλέον, οι ιθύνοντες του ισραηλινού στρατού διαπίστωσαν πως τα έξι άτομα, που είχαν απαχθεί απο τις 7 Οκτωβρίου, δολοφονήθηκαν περίπου δύο ημέρες (βράδυ Πέμπτης) πριν από τον εντοπισμό τους, το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Βίντεο με τους έξι ομήρους που δολοφονήθηκαν δημοσίευσε η Χαμάς, μία ημέρα μετά τον εντοπισμό τους από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Telegram, οι όμηροι επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους, μιλώντας σε μία κάμερα. Το βίντεο κόβεται και η Χαμάς προειδοποιεί ότι θα δημοσιεύσει τα «τελευταία τους μηνύματα», πριν δολοφονηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου