Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ένας από τους κατηγορούμενος, με το ψευδώνυμο Μισέλ, ελεύθεροι οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ένας εκ των επτά κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα για εμπλοκή στο κύκλωμα της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «Μισελ», ο οποίος κατά τη δικογραφία ήταν ο μεσάζων και διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ακόμη, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να είχε επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, και με το να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και να παρουσιάζεται, κατά περίπτωση, ως ιατρός ή βοηθός ιατρού, ανάλογα σε ποιον απευθύνεται.
Επιπλέον, προέκυψε και το ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται ως ένας εκ των «εγκεφάλων» του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Αντίθετα, άλλες τρεις κατηγορουμενες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Δύο εξ αυτών με τους όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρών.



Η κατηγορουμενη γιατρός που απολογήθηκε σήμερα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και κατά τον συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδυκνείουν νόμιμες συνταγογραφησεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέος για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα, οι δύο απο αυτούς αφέθηκαν ελέυθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και ο τρίτος ελεύθερος με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ και εμφάνιση σε ΑΤ.



Να σημειωθεί ότι αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι της υπόθεσης, μεταξύ αυτών φαρμακοποιοί και γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου