Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Red Bull στους δρόμους

 Το απίστευτο hypercar της Red Bull ίσως αποκτήσει την δυνατότητα να βγάζει πινακίδες κυκλοφορίας. Η Lanzante, γνωστή για την τεχνογνωσία της στις μετατροπές για χρήση στο δρόμο, πρόκειται να μετατρέψει το hypercar Red Bull RB17 σε ένα όχημα με άδεια κυκλοφορίας για το δρόμο.



Αρχικά σχεδιασμένο μόνο για πίστα, η RB17 διαθέτει μια βαριά τιμή των περίπου 6 εκατ. ευρώ και έχει ήδη εξαντληθεί.



Ωστόσο, η αποκλειστικότητά του δεν έχει αποτρέψει το ενδιαφέρον των αγοραστών που επιθυμούν να απολαύσουν τις επιδόσεις του πέρα από την πίστα αγώνων.
Η βρετανική εταιρεία, γνωστή για τη μετατροπή της McLaren P1 GTR σε αυτοκίνητο δρόμου, θα ασχοληθεί τώρα με την Red Bull RB17, μια προσπάθεια που αναμένεται να κοστίσει περίπου 600 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή κοντά στο 10% της αρχικής τιμής του αυτοκινήτου.

Η μετατροπή του Lanzante θα προσθέσει πιθανότατα βάρος στα ήδη εντυπωσιακά 900 κιλά της έκδοσης πίστας της RB17.

Το αυτοκίνητο, το οποίο αποδίδει πάνω από 1.200 ίππους και επιταχύνει ταχύτερα από ένα μονοθέσιο της F1 στο Silverstone, θα αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η ενσωμάτωση πλευρικών καθρεπτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να μειώσουν την αεροδυναμική του απόδοση και τα αρχικά 1.700 κιλά downforce.


Κάτω από το καπό, η RB17 διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 4,5 λίτρων που αποδίδει 1.000 ίππους, ο οποίος συμπληρώνεται από επιπλέον 200 ίππους από έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων από ανθρακονήματα.

Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στο αυτοκίνητο να φτάσει την τελική ταχύτητα των 350 χλμ/ώρα.

Η μετατροπή θα διασφαλίσει ότι η έκδοση για το δρόμο θα διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χαρακτηριστικά επιδόσεων της RB17, αν και θα απαιτήσει αρκετούς μήνες ανάπτυξης, με την κανονική RB17 να μην αναμένεται να μπει στην παραγωγή πριν από τα τέλη του 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου