Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Μετά τις σφαίρες ήρθαν οι επιθέσεις με drone στην ίδια επιχείρηση

Τρίτωσε το κακό για την επιχείρηση ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΕΛ στην Κρήτη, που φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο κάποιων που θέλουν να της κάνουν κακό, καθώς οι δυο αλλεπάλληλες προσπάθειες εμπρησμού των εγκαταστάσεών της με drone ήρθαν μετά την επίθεση που είχε γίνει τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, όταν άγνωστοι τις είχαν «γαζώσει» με σφαίρες!

Στόχος, τότε, ήταν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μεσοχωριό και οι δράστες είχαν ανοίξει πυρ καλυμμένοι πίσω από ένα τοιχίο, προκαλώντας ζημιές ύψους χιλιάδων ευρώ στο κτίριο, τις δεξαμενές, τα πάνελ και τον εξοπλισμό της. Τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, οι ίδιοι άγνωστοι δράστες -όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί- τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα drone και τον κατέβασαν στις νέες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, αυτή τη φορά στο χωριό Μαργαρίτες του Ρεθύμνου.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η ύπαρξη της αυτοσχέδιας βόμβας, κλήθηκαν αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί από τα Χανιά, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα μπουκάλι που περιείχε πετρέλαιο, με συνδεσμολογία όμοια με αυτήν της προηγούμενης απόπειρας που αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην κοινότητα Μεσοχωριό του δήμου Αρχανών– Αστερουσίων στο Ηράκλειο.

Όμως, και στις δυο περιπτώσεις, οι ειδικοί του Τ.Ε.Ε.Μ. χαρακτήρισαν τους μηχανισμούς ως «ερασιτεχνικής» κατασκευής, αφού ήταν αδύνατο να πυροδοτηθούν από απόσταση καθώς δεν υπήρχε πυροκροτητής και για να γίνει ανάφλεξη απαιτείτο ανθρώπινη παρουσία.

Τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος και στις δυο εγκαταστάσεις της επιχείρησης εξετάζονται καρέ- καρέ, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τόσο αυτοί που είχαν πυροβολήσει εναντίον της την Καθαρά Δευτέρα, όσο και αυτοί που απογείωσαν τα drone με το εύφλεκτο υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου