Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

BMW Z4

BMW Z4 Το εμβληματικό roadster της BMW είναι έτοιμο για το κύκνειο άσμα του, με την εταιρεία να καταργεί σταδιακά τα κάμπριο και τα κουπέ. Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα εποχή. Το τμήμα έρευνας της κάθε εταιρείας ελέγχει και βολιδοσκοπεί για το μέλλον συνεχώς. Μέρος του μέλλοντος των Βαυαρών, φαίνεται πως δε θα είναι η Z4.
BMW ακολουθεί την τακτική του ανταγωνισμού, ο οποίος συνεχώς καταργεί μοντέλα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των κουπέ. Από την πλευρά της βαυαρικής εταιρείας, η Z4 φέρεται να είναι το τελευταίο «θύμα», διότι οι πωλήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν φθίνοντα ρυθμό.
γκεκριμένα, από το 2019, η πτώση των πωλήσεων του γερμανικού roadster έχει «κρούσει τον κώδωνα» του κινδύνου για την εταιρεία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις υψηλές πτήσεις του μοντέλου από όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002.


Advertisement


Δεν θα είναι βέβαια το μόνο μοντέλο που καταργείται. Η BMW αναμένεται να αφήσει εκτός και τις κουπέ και κάμπριο της Σειράς 8. Το μοντέλο που θα μείνει, θα είναι η Gran Coupe.

Τέλος και η Rolls-Royce

Ταυτόχρονα, η BMW θα επέμβει και στην γκάμα της Rolls-Royce, καταργώντας την Ghost, ώστε να την αντικαταστήσει με την Alpina B7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου