Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Folli-Follie: «Δεν καταχράστηκα χρήματα, απλώς κάποια πράγματα ωραιοποιήθηκαν», λέει ο Κουτσολιούτσος στην απολογία του

Μετ’ εμποδίων συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η απολογία του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεσ πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου της Folli – Follie. «Δεν καταχράστηκα χρήμα, μου καταλογίζουν πως όλα όσα είχα ήταν ψεύτικα και ήταν όλα αληθινά. Αυτό είναι τρομερό για μένα», είπε ο κατηγορούμενος σήμερα στο δικαστήριο χωρίς όμως να ολοκληρώσει την απολογία του, η οποία και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.

Ο 82χρονος ιδρυτής της Folli – Follie ξεκίνησε σήμερα να απολογείται για δεύτερη ημέρα στη δίκη, κάνοντας αρχικά μια αναδρομή στα πρώτα χρόνια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας σε Ευρώπη και Αμερική. Αναφέρθηκε μάλιστα και στη σύζυγό του Καίτη, η οποία επίσης συγκαταλέγεται στους κατηγορουμένους της υπόθεσης, όπως επίσης και ο γιος τους Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.



«Είμαστε 57 χρόνια παντρεμένοι και έχουμε την ίδια αισθητική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος για τη σύζυγό του και στη συνέχεια με λεπτομέρειες μίλησε για τις δραστηριότητές τους σε επιχειρηματικό επίπεδο σε ΗΠΑ και Γαλλία. «Στην αμερικανική αγορά, στήσαμε μια εταιρία και κάναμε μεγάλη επιτυχία, ειδικά στο μαγαζί στο Hollywood» είπε ενδεικτικά ο Δ. Κουτσολιούτσος για ν προσθέσει: «Μας ζητούσαν οι ηθοποιοί να τους φτιάξουμε κοσμήματα. Ακόμη και η Μαντόνα είχε έρθει και της φτιάξαμε σκουλαρίκια για μια συναυλία. Η πιο μεγάλη μας επιτυχία ήταν στο Hollywood».

Η πρόεδρος ζήτησε, ωστόσο, από τον κατηγορούμενο να μην υπεισέρχεται σε τόσες λεπτομέρειες για το επιχειρηματικό του παρελθόν αλλά να εξηγήσει στο δικαστήριο το συνέβη με τις εταιρείες του ομίλου του στην Ασία.

Πρόεδρος: Πείτε μας τι αρνητικό μπορεί να συνέβη στην Ασία. Σε ποια χρονική στιγμή εμφανίζεται εκεί το πρόβλημα, αν εμφανίζεται;

Κατηγορούμενος: Το 2009 ....Δεν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύομαι οικονομικά εκείνη την εποχή. Ήταν και αυτό ήταν μέρος του οράματός μου. Σήμερα εμφανίζομαι ως ένας επιχειρηματίας - απατεώνας που είχα μια εταιρεία η οποία δεν υπήρχε. Υπήρχαν 1, 7 δισ. έξω πιστοποιημένα. Για να έχεις αυτά τα χρήματα πρέπει να έχεις και έσοδα.

Πρόεδρος: Τελικά τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα….

Πρόεδρος: Ποιος τα ωραιοποίησε;

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δυο εταιρίες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στο όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Αυτή ήταν η αρχή, αυτό ήταν το 2014 -15. Αυτές οι δύο εταιρείες είχαν και τζίρο και πραγματικούς πελάτες. Είχαμε περισσότερα έσοδα απ ότι λέει η PwC.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ανέφερε: «Δεν καταχράστηκα χρήματα. Ό,τι είχα το έδωσα στην εταιρεία. Αδίκησα ακόμη και την οικογένειά μου. Το 2018 έβαλα 6,5 εκατ. στην εταιρεία αντί να κρατήσω κάτι για μένα. Όλοι οι κόποι μου φύγανε. Εδώ δεν χρωστάω πουθενά. Αισθάνομαι όμως άσχημα για τα στελέχη μου που έχουν πάρει θηριώδη πρόστιμα. Κατηγορούμαι συνέχεια ότι όσα είχα ήταν όλα ψεύτικα και είναι όλα αληθινά. Είναι τρομερό αυτό».



Μάλιστα κάποια στιγμή, η υπεράσπιση του 82χρονου ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει για λίγο, ώστε ο κατηγορούμενος να «ανασυγκροτηθεί».



Η απολογία διεκόπη και όταν ο Δ. Κουτσολιούτσος ανέβηκε ξανά στο βήμα για να συνεχίσει, ο δικηγόρος του Ν. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για αδυναμία του εντολέα του να συνεχίσει σήμερα, λόγω φόρτισης αλλά και κόπωσης. Το αίτημα έγινε δεκτό από την έδρα με την πρόεδρο πάντως να επισημαίνει στον κατηγορούμενο: «Φροντίστε όμως αύριο να είστε σε θέση, αν χρειαστεί συμβουλευτείτε και ένα σημείωμα με τα οικονομικά στοιχεία που θέλετε να μας πείτε. Πρέπει να καταλάβετε πως όλα πρέπει να γίνουν σε έναν εύλογο χρόνο».

Τέλος, σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του Δ. Κουτσολιούτσου η νέα διοίκηση της εταιρείας κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο ζητώντας να αποδεσμευτούν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie. Εν τέλει έπειτα από σύντομη διάσκεψη το αίτημα απερρίφθη από την έδρα καθώς για το ζήτημα αυτό αναμένεται απόφαση του Αρείου Πάγου.



Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου