Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Κοζάνη: Απατεώνας υποδύθηκε τον αστυνομικό και πήρε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη - Το κόλπο με τα κλάματα

Θύμα τηλεφωνικής απάτης που της στοίχισε 225.000 ευρώ έπεσε ηλικιωμένη στην Κοζάνη το βράδυ της Δευτέρας.Σύμφωνα με το kozan.gr η περιπέτεια για την γυναίκα ξεκίνησε όταν ένας άνδρας την κάλεσε στο τηλέφωνο της είπε ότι είναι αστυνομικός και της περιέγραψε ότι συγγενικό της πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο προκαλώντας το θάνατο παιδιού με το αυτοκίνητό του.
Κατά το τηλέφωνημα, μάλιστα, η γυναίκα άκουσε κάποιον άλλον άνδρα να κλαίει και πίστεψε ότι πράγματι ήταν ο συγγενής της.

Αρχικά ο απατεώνας, δήθεν αστυνομικός, φέρεται να ζήτησε ένα μικρότερο χρηματικό ποσό μεταξύ 60.000-70.000 ευρώ τα οποία, όπως είπε, θα δινόντουσαν στην οικογένεια του υποτιθέμενου νεκρού, από το τροχαίο, παιδιού. Στη συνέχεια φέρεται να της ζήτησε να δώσει όλα όσα χρήματα είχε στο σπίτι, όπως κι εν τέλει έγινε, ένα ποσό της τάξεως των 225.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Ο απατεώνας έδωσε και συγκεκριμένες οδηγίες στην ηλικιωμένη για να βάλει τα χρήματα σε σακούλα και να τα πετάξει από το παράθυρο σε καθορισμένη, ώρα που της υπέδειξε.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν την επόμενη μέρα η ηλικιωμένη συνομίλησε με το συγγενικό της πρόσωπο, που υποτίθεται είχε εμπλακεί στο τροχαίο δυστύχημα, με αποτέλεσμα να διαπιστώσει πως τίποτα απ’ όλα αυτά που της είχε πει στο τηλέφωνο ο υποτιθέμενος αστυνομικός δεν είχε συμβεί καταθέτοντας, στη συνέχεια, μήνυση κατ’ αγνώστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου