Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Δανία: Ο πρίγκιπας Ιωακείμ φεύγει για Αμερική μετά την απώλεια των βασιλικών τίτλων των παιδιών του

 Ο πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας βάζει πλώρη για Αμερική. Το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Μαργκρέτε μετακομίζει στην Ουάσινγκτον αυτό το καλοκαίρι.Ο 53χρονος θα ξεκινήσει να εργάζεται στην πρεσβεία της Δανίας από την 1η Σεπτεμβρίου.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα δύο παιδιά του ζευγαριού, ο 13χρονος γιος Χένρικ και η 11χρονη κόρη Αθηνά, θα ακολουθήσουν τους γονείς τους στις ΗΠΑ.

Ο Ιωακείμ έχει επίσης δυο γιους τον Νικολάι, 23 ετών, και τον Φέλιξ, 20 ετών, από τον προηγούμενο γάμο του με την Αλεξάνδρα, κόμισσα του Frederiksborg.
Ο γάμος τους είχε διαρκέσει από το 1995 έως το 2005. Ο γαλαζοαίματος ξαναπαντρεύτηκε το 2008 με τη Μαρί.
Στην ανακοίνωση του παλατιού σημειώνεται ότι ο Ιωακείμ και η σύζυγός του μετακόμισαν στη Γαλλία πριν από τέσσερα χρόνια.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην απόφαση της βασίλισσας Μαργκρέτε να αφαιρέσει από τα τέσσερα παιδιά του Ιωακείμ τους βασιλικούς τίτλους.

Μετά την ανακοίνωση, ο πρίγκιπας και η σύζυγός του μίλησαν στο δανέζικο πρακτορείο B.T..
Ο 53χρονος Ιωακείμ τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι με την δεύτερη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαρί. Αριστερά η μητέρα του βασίλισσα Μαργαρίτα

Ο Ιωακείμ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει μιλήσει με τη μητέρα του, τον αδελφό του πρίγκιπα διάδοχο Φρέντερικ ή τη νύφη του πριγκίπισσα διάδοχο Μαίρη μετά τη σοκαριστική είδηση.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το παλάτι «δυστυχώς» δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους πριν την ανακοίνωση των αλλαγών του τίτλου.

«Είναι επίσης οικογενειακό. Ή όπως αλλιώς θέλουμε να το ονομάσουμε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Ιωακείμ είναι ο έκτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο της Δανίας.

Τα παιδιά του θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στη σειρά διαδοχής, η οποία σήμερα είναι από την έβδομη έως τη δέκατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου