Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

VW Taigo

H Volkswagen έδωσε στην δημοσιότητα τα πλήρη επίσημα στοιχεία για το νέο της SUV που διαφοροποιείται από την κουπέ εμφάνιση. Θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.Λίγο-πολύ το Taigo το γνωρίζαμε καιρό τώρα από την στιγμή που κυκλοφόρησε ως Nivus στην αγορά της Βραζιλίας. Το ευρωπαϊκό μοντέλο ονομάζεται Taigo, έχε αλλαγές στα σημεία και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του VW Group, στην Παμπλόνα της Ισπανίας, μιας και μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το T-Roc και τα λοιπά μοντέλα του Ομίλου.


Συγκεκριμένα, το Taigo βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και με το T-Cross (όπως και με το «ινδικό» Taigun). Από πλευράς διαστάσεων το νέο crossover της VW είναι κατά 15,8 εκατοστά μακρύτερο (συνολικό μήκος στα 4,27 μέτρα), κατά 9,1 εκ. χαμηλότερο (1,49 μέτρα) και κατά 1,3 εκ. φαρδύτερο (1,75 μέτρα).



Η VW περιγράφει το Taigo ως ένα trendy crossover με κύριο σχεδιαστικό γνώρισμα τη νεανική άποψη και το χαμήλωμα της οροφής που προσδίδει ένα κουπέ στιλ. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει η σύγχρονη μάσκα που εναρμονίζεται με την υπόλοιπη γκάμα, ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα γεφυρώνονται από LED λωρίδες.



Στο εσωτερικό η εικόνα μας παραπέμπει στο πρότυπο της γερμανικής μάρκας και πολύ περισσότερο στο ταμπλό του T-Cross (ή ακόμη καλύτερα στου ανανεωμένου Polo) με τις δύο οθόνες και το νέο σύστημα πολυμέσων MIB3. Επίσης, διακρίνονται και οι διακόπτες αφής όπως στα νέα Golf και ID.3. Το μεταξόνιο είναι στα 2.566 χιλιοστά και είναι σχεδόν το ίδιο με του Polo και του T-Cross, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι στα 438 λίτρα (το T-Cross έχει 455).



Η γκάμα των κινητήρων έχει αποκλειστικά τρεις εκδόσεις βενζίνης με κίνηση στον μπροστινό άξονα και ανάλογα με χειροκίνητα κιβώτια με 5 ή 6 σχέσεις ή αυτόματο DSG-7 στην κορυφαία. Συγκεκριμένα, ο τρικύλινδρος 1.0 TSI αποδίδει 95 ή 110 ίππους, ενώ ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος 1.5 TSI αποδίδει 150 άλογα.

Οι πωλήσεις του νέου VW Taigo στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022, ενώ οι τιμές πώλησης θα ανακοινωθούν νωρίτερα στα τέλη του χρόνου με την έναρξη των παραγγελιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου