Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Πόθεν έσχες: Ο Νίκος Παππάς έφτιαξε εταιρεία συμβούλων

Η είσοδος του κ. Νίκου Παππά σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών το 2019 αποκαλύπτεται από την δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων.Κατά το εκλογικό έτος 2019 ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως ξεκίνησε την συμμετοχή του στην εταιρεία Avap Consultancy Solutions ΙΚΕ, ως εταίρος, αποκτώντας το 70% των μετοχών έναντι 700 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς διατηρεί την συμμετοχή του στην υπό εκκαθάριση κατασκευαστική εταιρεία Χ Καραμάνος, Ν Παππάς, Ζ Τσίπρα ΟΕ

Αναφορικά με τα εισοδήματα ο κ. Παππάς εμφανίζει νέα πηγή σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του 2018 με κωδικό «άλλη περίπτωση» από την οποία εισπράττει 31.422 ευρώ.

Αναλυτικά, ο πρώην υπουργός δηλώνει 29.000 ευρώ από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επίδομα, κλπ», 31.422 ευρώ από άλλη περίπτωση και 27.416 από καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν σχετικά με το πόθεν έσχες του κ Παππα πως η συμβουλευτική εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου και σε περίοδο κατα την οποία ο υπόχρεος ήταν απλός βουλευτής και όχι υπουργός. Προσθέτουν πως η εταιρεία δεν είχε καμία επαγγελματική δραστηριότητα και έκλεισε μετά από περίπου ένα έτος. Πλέον, ο κ Νίκος Παππάς εχει εγγραφεί στο οικονομικό επιμελητήριο κάνοντας έναρξη άσκησης επαγγέλματος. Σχετικά με το πόσο ύψους 34 χιλ ευρώ που έχει καταγράφει ως εισόδημα από "άλλες περιπτώσεις" πηγών, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως αφορά μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης που δεν φορολογείται και οχι ποσό προερχόμενο από παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα

Δείτε εδώ το «πόθεν έσχες» του Νίκου Παππά

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Παππά ότι η συμβουλευτική εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου και σε περίοδο κατά την οποία ο υπόχρεος ήταν απλός βουλευτής και όχι υπουργός.

Προσθέτουν πως η εταιρεία δεν είχε καμία επαγγελματική δραστηριότητα και έκλεισε μετ΄σ από περίπου ένα έτος. Πλέον, ο κ Νίκος Παππάς έχει εγγραφεί στο οικονομικό επιμελητήριο κάνοντας έναρξη άσκησης επαγγέλματος.



Σχετικά με το πόσο ύψους 34 χιλ ευρώ που έχει καταγράφει ως εισόδημα από "άλλες περιπτώσεις" πηγών, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως αφορά μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης που δεν φορολογείται και όχι ποσό προερχόμενο από παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου